МУТАВА: Влада није тражила да уговор с Камарашом буде тајни

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да Влада Србије никад није тражила да уговор државе и фирме ХПК Петера Камараша о управљању смедеревском Железаром буде тајни, већ да је то био – како је рекла – захтев Комисије за заштиту конкуренције.

Новинари Инсајдера дошли су до уговора у ком стоји да је држава плаћала управљање Железаром 340 хиљада евра месечно, без обзира на успешност пословања. Поред тога, имали су право на бонус у сваком кварталу у ком је Железара пословала позитивно.

Бонуси су износили између 25 и 35 одсто од укупног профита Железаре остварене у претходном кварталу, уколико је фирма пословала позитивно.

Брнабић је коментарисала и арбитражни спор који је, како је раније објављено, Србија изгубила, због чега Камарашевој фирми мора да плати више од 12 милиона долара.

„На нама је да заштитимо интересе Србије и да се боримо на тој арбитражи. Ми ћемо то урадити, борићемо се за интересе Србије и мислим да ћемо саставити импресиван тим који ће одговорити на све оно што је господин Камараш имао да изнесе. Дакле, арбитража као арбитража, свако може да покрене арбитражу и да тужи Републику Србију. Ми смо ту да се боримо против тога“, рекла је Брнабић.

На констатацију да је арбитражни суд донео одлуку према којој Србија, односно Железара Смедерево мора да исплати фирми ХПК Менаџмент, чији је сувласник Петер Камараш, 12 милиона долара због неиспуњених уговора, Брнабић је рекла: „Ми ћемо свакако видети коначну арбитражну одлуку, тако да ћемо у том тренутку реаговати на њу. До тад ћемо се борити“.

Н1 Београд

Актуелно

Вучић купио све медије и постао најмоћнији медијски тајкун (видео)

Александар Вучић је преко Kоперникус купио ТВ Прва и ТВ О2 за 180 милиона евра. …

Нацистима из СС ДИВИЗИЈЕ и УСТАШАМА Вучићев режим враћа одузету имовину као БОРЦИМА

Судови су почели да рехабилитују припаднике усташког покрета и озлоглашене СС Принц Еуген дивизије, па …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons