МУТАВА задужује Србију за нових 225 милиона евра!

0
(0)

Посланик ДС Радослав Милојичић рекао је да види разлог за панику међу грађанима Србије јер се ова влада задужује поново за 225 милиона евра, које ће, како је истакао враћати грађани Србије и њихова деца.

Он је рекао да од тога, 25 милиона евра иде за развој здравства, а 160 милиона за „пропала јавна предузећа где су пропали директори из владајуће странке која је шест и по година на власти“.

„Четрдесет милиона евра иде за реформу финансијских институција. Ја уместо реформе предлажем да запослени у финансијским инстуцијама немају плате од по 500.000 и 600.000 динара, док грађани Србије раде за 22.000 динара“, рекао је он.

Он је подсетио да је ово седма година како финансијама управља СНС.

„Кажете да смо ми били пред банкротом 2012. године са задужењем од 14,1 милијарду евра. У реду прихватамо тај ваш аргумент. Али шта ћемо сада кад је задужење државе 26 милијарди евра, скоро 11 милијарди евра је за шест и по година СНС задужила градјане Србије“, рекао је он.

Он је упитао представнике власти, ако је стање у буџету сјајно, „зашто стално имамо нова задужења“, односно скупље гориво, смањене субвенције за пољопривреду, мање дневнице за полицајце и војнике, мање плате, а локалним самоуправама отето је 50 милијарди динара за шест година власти.

„Знате како се гледа да ли народ има новца и добро живи? Тако како има и колико има новца у новчанику, хране у фрижидеру и горива у резервоару“, додао је Радојичић.

бета, Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Брокерска кућа: Телеком издаје корпоративне обвезнице од 200 милиона евра због финансирања дуга

5 (2) Надзорни одбор телекомуникационог оператера Телеком Србија сазвао је ванредну Скупштину акционара за 15. …

Одмах после короне извршитељи пуштени са ланца, од 1000 дин, вам праве дуг 50.000 динара!

5 (22) За време короне држава је дозволила мораторијум на сва дуговања и плаћања, сада …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *