fbpx

На Тргу слободе у Зрењанину и данас штрајкује глађу 12 радника

0
(0)

У центру Зрењанина и данас штрајкује глађу 12 бивших радника пропалих зрењанинских фирми који са још 4.500 бивших радника и акционара траже исплату дугова, на основу правноснажних решења.

У организацији Независног синдиката јавних служби Србије (НСЈСС) и Удружења незапослених, бивши радници су јуче протестовали на Тргу слободе, а своје захтеве су изнели и пред одборницима, на редовној, раније заказаној седници, после чега су започели штрајк глађу.

Славинка Деспотов каже да ће штрајк три жене и девет мушкараца, на Тргу слободе трајати док им се неко од надлежних не обрати и објасни шта ће бити са захтевима поднетим на првом протесту 4. априла.

– Основни захев је исплата заосталих, правноснажних потраживања којих у Зрењанину има 4.500, из педесетак пропалих фирми – каже Деспотов, бивша радница „Агрожива“.

Потпрередседник НСЈСС Ранко Хрњаз изјавио је Тањугу да је прва ноћ штрајка глађу протекла мирно, а да су бивши радници и пензионери, који окружени протестним транспарентима седе на степеништу споменика краљу Петру Првом Карађорђевићу, били послужени топлим напицима. Хрњаз каже да ће протест трајати док се од надлежних не добије уверење да ће оштећеним радницима и акционарима бити
исплаћена правноснажна потраживања.

– То је боље и за раднике и за државу, да не би почели са тужбама суду у Стразбуру чије би пресуде блокирале државни буџет, јер је у другим деловима Србије, слично стање као у Зрењанину – рекао је Хрњаз.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Скупштина – штрајк глађу др Шеварлића: Вучић признао независно Kосово! (видео)

5 (8) Грађани су се данас у послеподневним сатима спонтано окупили испред дома Народне скупштине, …

Србија: Радници се жале на неисплаћене зараде, необезбеђен превоз, рад на црно

5 (3) Незаконит, неплаћен прековремени или ноћни рад, као један од најчешћих облика дискриминације радника, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *