Награђен за прогон новинара
DRUSTVO; Proslava dana ujedinjenja Nemacke u rezidenciji Nemacke u beogradu, na slici Aleksandar Vucic, Nebojsa Krstic

Награђен за прогон новинара

Глас против именовања Небојше Крстића, бившег саветника за медије некадашњег председника Србије Бориса Тадића, за члана Управног одбора РТС-а подигло је Удружење новинара Србије. Председник УНС-а Владимир Радомировић за “Вести” каже да је Крстић био један од креатора прогона новинара.

– Због медијске слике из времена док је био саветник за медије шефа државе, Небојша Крстић није заслужио ниједну јавну функцију, а нарочито не у РТС-у – прокоментарисао је наш саговорник.

УНС од Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), које је изабрало Крстића, тражи да обелодани критеријуме за тај избор.

– Крстић је био саветник за медије председника Србије у време драконских измена Закона о јавном информисању, када су новинари који су критички писали о власти отпуштани без могућности да посао нађу у било ком јавном гласилу, а медији били изложени драстичној цензури. Да ли су то квалификације којима је Небојша Крстић заслужио место у УО РТС-а и да ли то тело избором Крстића шаље поруку да ће свака злоупотреба јавне функције бити награђена – запитали су из УНС-а, док је Крстић путем Твитера узвратио питањем: “О каквој се злоупотреби јавне функције ради?”
Радомировић каже да је Крстић као саветник шефа државе знао да упадне у разговор новинара са Тадићем.

– Одговарао је на питања уместо председника, захтевао објављивање интервјуа који је он скраћивао и убацивао друга питања – образложио је саговорник “Вести” Крстићеве “покушаје цензуре”.

Радомировић је истакао и да је предлог о Крстићевом уласку у УО РТС-а стигао од “јавности досад непознатог удружења грађана Центар за друштвена истраживања”.

Увек уз власт

Председник УНС-а Владимир Радомировић рекао је да је Небојша Крстић очигледно заслужио пажњу актуелне власти, јер судећи по томе како функционише РЕМ, нико ко нема благослов власти не би могао да уђе у Управни одбор РТС-а.

А да Небојша Крстић спроводи напредњачку филозофију, својевремено је оценио и бивши Крстићев шеф Борис Тадић, уз напомену да се с Крстићем разишао 2012. године. Неки од српских медија су Крстића називали “почасни Вучићев бот”. Крстић је, иначе, и чест гост ТВ Пинк, па су се неки од твитераша запитали како ће сада да помири присуство на две националне фреквенције.

Д. Декић – Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ти сомино једна без дана радног стажа имаш смелости да причаш о пословима!?

Ти сомино једна без дана радног стажа имаш смелости да причаш о пословима!?

Србија данас: Ово постаје трагикомично! Човек без иједног јединог дана радног стажа и без икаквих …

16. годишњица убиства Небојше М. Крстића

16. годишњица убиства Небојше М. Крстића

Уместо предговора На Ваведење Пресвете Богородице навршило се шеснаест година од убиства Небојше М. Крстића, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *