Напади на владике као у време милитантног комунизма

Напади на владике као у време милитантног комунизма

0
(0)

Демократска странка Србије саопштила је данас да се против митрополита Амфилохија и владике Атанасија води оркестрирана кампања каква није виђена још од времена милитантног комунизма, и позвала патријарха Иринеја да стане уз своје владике.

„Оркестрирана кампања која се води против митрополита Амфилохија и владике Атанасија због њиховог учешћа на скупу за одбрану Косова није виђена у Србији од дана милитантног комунизма“, наводи се у писаној изјави портпарола ДСС Петра Петковића.

Петковић је навео да су речи Амфилохија и Атанасија „бестидно фалсификоване и цео скуп је лажно приказан“. „Срамно је оптуживати монаха да хоће да убије министра полиције, а
још је срамније оптуживати владике које су за опстанак Косова и Метохије у Србији да су осрамотиле Србију“, навео је Петковић.

ДСС је позвао српског патријархија Иринеја да стане уз своје владике и стане уз истину и српско Косово. „ДСС се оштро супроставља лажном клеветању владика због њиховог
отпора предаји Косова. ДШ никада неће бацати камен на своју цркву, ма колика била жестока кампања против Србије, против српског Косова, против Српске православне цркве и против истине“, истакао је Петковић.

 

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Врачар (не)ће пасти

Врачар (не)ће пасти

0 (0) Мало је вероватно, али не треба искључити ни ту могућност да ће власт …

СНС добио први ШАМАР због Косова: ДСС изашао из коалиције у 14 ОПШТИНА!

СНС добио први ШАМАР због Косова: ДСС изашао из коалиције у 14 ОПШТИНА!

0 (0) Председништво Демократске странке Србије (ДСС) одлучило је да сви општински одбори који су …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend