Напредна фукара задужује Србију за милијарде евра како би шиптарским терористима направила аутопут и железницу

3
(2)

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да још никаква помоћ није додељена Ер Србији, али да нема сумње да ће држава помоћи.

Никаква финансијска помоћ још није додељена Ер Србији, чекамо да они са својим партнерима прво разговарају, али нема сумње да ће држава помоћи, рекла је она за ТВ Прва.

Говорећи о разговорима са Међународном развојном финансијском корпорацијом (ДФЦ), Михајловић је истакла да је вредност пројеката о којима се до сада разговарало износи око 3,7 милијарди евра.

За прву деоницу аутопута Ниш-Мердаре, од Ниша до Плочника, имамо већ обезбеђено финансирање из европских фондова, Европске инвестиционе банке, као и Европске банке за обнову и развој, и крајем октобра или почетком новембра очекује се расписивање међународног тендера за избор извођача, рекла је Михајловић.

За другу деоницу, до Плочника до Мердара, нагласила је она, нема обезбеђеног финансирања и о томе ће се разговарати паралелно са израдом документације.

Приоритет је и повезивање Ниша и Приштине железницом, где сада од Ниша до Мердара возови иду тридесетак километара на сат и где треба да се ради техничка документација, рекла је Михајловић.

Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јавни дуг Србије прешао је 26,65 милијарди евра док је буџетски дефицит прешишао 4 милијарде евра!

5 (4) На крају новембра 2020. године јавни дуг Србије износио је 26,65 милијарди евра, …

Србија: Следе масовна отпуштања, раст јавног дуга и задуживање, повећање пореза (видео)

5 (4) – Од грађана Србије се уз помоћ владајућих структура сваке године украде 12 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend