Вучић кабинет је легло системске корупције и криминала који изнутра као паразит изједа Србију и народ

5
(7)

Чланица Савета за борбу против корупције Јелисавета Василић изјавила је да Савет прикупља документацију о бившим комбинатима у Војводини и да „ко год дође од војвођанских паора сви говоре да је Андреј (Вучић) главни у куповини земљишта и да све иде преко њега“.

„Ми то још нисмо документовали. Институције одбијају да сарађују, не дају нам документа и то указује на потпуни изостанак борбе против корупције од стране власти у корист отворене системске пљачке“, рекла је Василић за нови НИН.

Говорећи о корупцији, она је навела да су директор Агенције за борбу против корупције (Драган Сикимић) и министарка правде Нела Кубуровић, од које борба против корупције треба да крене, партијски другови.

„Ето вам одговора на питање како је супруг министарке правде Неле Кубуровић зарадио 28 милиона евра на пословима с државом, само три милиона у априлу, у јеку пандемије, а да она није осуђена због корупције“, рекла је Василић.

Како је навела, „кад год се сумња на корупцију, сагледавате да ли постоје повезана лица“.

„Да ли мислите да министарка правде Кубуровић и њен супруг, иначе брате Дарије Кисић, докторке из Кризног штаба, нису повезани? Да она не користи паре које прима њен муж? Наравно, користи“, рекла је Василић.

„Постоје основи сумње за корупцију у Телекому“

Говорећи о Телекому Василић је истакла да „никада није био у приватној својини и сви послови које обавља морају бити транспарентни“. На питања шта је спорно око извештаја о Телекому, она је рекла да „постоје основи сумње за корупцију“.

„Утврдила сам да је 37 милиона уговорено за сарадњу Телекома са фирмом за инвестициона улагања и да ће она бити искључив партнер Телекома“, навеле је Василић.

Она је казала да притисци на Савет иду толико далеко да му онемогућавају рад. „Власт или организације блиске власти умешане су у сваку озбиљнију корупцију. И зато опструишу наш рад“, рекла је Василић .

Она је рекла и да „предлог министарке (Зоране Михајловић) да се покрене процедура за разрешење Савета у ствари само упућује на то да госпођа министарка критикује Владу, орган у коме ради, да је недовољно ефикасна и да им треба помоћ, иако не каже каква“.

„Слажем се са њом да Влада не ради добро, односно да је неефикасна и неуспешна, међутим проблем је што се министарка очигледно плаши да то јавно каже, па пребацује одговорност на Савет“, казала је Василић.

Василић је указала да „можете Ви, госпођо, мењати чланове Савета, расформисати Савет, можете урадити све што желите, пошто, како Ви кажете, имате већину, али то Вам неће направити земљу без корупције и земљу владавине права и слободних институција“. „Морате мењати систем, себе и остале чланове Владе“, нагласила је Василић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд: Маса народа код Вуковог споменика чека донацију у храни

5 (23) Александре Вучићу, грађани су ти гладни! А оброк нису у могућности да приусте …

Сви беже од свог вође: Александар Вучић је заражен и вирусом пораза

5 (14) Почео је распад Српске напредне странке. Паметнији и искуснији припадници картела дистанцирају се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend