Напредне економске убице кренуле су у време пандемије да черупају и разваљују ЕПС како би га продали (видео)

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић оценила је данас, у понедељак 21 децембра, да најављене промене у организацији Електропривреде Србије (ЕПС), првенствено издвајање дистрибутивног система, представљају увод у приватизацију тог предузећа.

Оценила је да је закључком владе од прошлог четвртка, почело „распарчавање највредније компаније коју Србија има“.
„У јеку пандемије корона вируса, Влада Србије је почела приватизацију ЕПС-а јер им је план да ишчупају дистрибуцију и да је претворе у ново предузеће. Тиме ће највише бити погодјени рудари и термаши, али и 13.000 запослених у делатности дистрибуције које очекује неизвесна будућност“, рекла је потпредседница ССП новинарима испред седишта ЕПС-а у Београду.

Одбацила је као „лажи“ наводе министарке рударства и енергетике Зоране Михајловић да организационе промене у ЕПС-у тражи ЕУ, да су у питању реформе којима се смањују трошкови пословања, да радници тог јавног предузећа не морају да брину за своју будућност.

„Истина је да је 2016. године ЕПС са истом организацијом пословао позитивно а да је данас губиташ. Приходи се нису смањили јер струја није појефтинила већ су расходи повећани од кад је Милорад Грчић на челу ЕПС-а. Тај новац је завршио у џепу братије Брнабић, Кисић, фирме Ултра коп“, казала је Мариника Тепић.

Оценила је да ће најављеним издвајањем делатности дистрибуције, вредност ЕПС-а бити смањена за трећину.

„Да ли је сад лакше осакатити ЕПС и ишчупати његов најсигурнији извор прихода или сменити једног човека? Зато тражим да се моментално стави ван снаге овај закључак владе, да се заустави процес распарчавања ЕПС-а, хитну смену Милорада Грчића и избор професионалног менаџмента ЕПС-а“, додала је потпредседница Странке слободе и правде.

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је раније да се реформе пословања Електропривреде Србије (ЕПС) суштински нису догодиле, због чега то предузеће прави најмање 250 милиона евра техничких и нетехничких губитака годишње.

„Чињеница је да Скупштину Оператора дистрибутивног система (ОДС) чине извршни и надзорни одбор ЕПС-а, да није пренета имовина, да запослени који раде у Техничком центру ЕПС-а који обављају главне активности у пружању услуга ОДС-а нису прешли из ЕПС-а у ОДС, при чему ОДС има обавезу плаћања ЕПС-у за поменуте услуге и због чега има неоправдано увећане трошкове“, казала је министарка.

Навела је да је њен циљ „моћан, ефикасан и профитабилан ЕПС, јак у регионалним оквирима“

Регујући на њене изјаве, вршилац дружности директора Електропривреде Србије (ЕПС) Милорад Грчић данас је рекао да је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић „хтела да рекетира ЕПС, да би ћутала о измишљеним, непостојећим аферама“.

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Новосађанка добила ЕПС на суду због наплате "трошка гарантованог снабдевача"

Новосађанка добила ЕПС на суду због наплате “трошка гарантованог снабдевача”

Виши суд у Новом Саду пресудио је у корист Новосађанке која је тужила Електропривреду Србије …

Забрањени видео о љубави Александра Вучић и Владимира Цвијана (видео)

Забрањени видео о љубави Александра Вучић и Владимира Цвијана (видео)

БЕЗ НАСЛОВА И БЕЗ KОМЕНТАРА ДА НЕМАЈУ ОСНОВА ДА ОБРИШУ ВИДЕО СА ЈУТУБА. Пријављују канал …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *