НАПРЕДНИ ФАШИЗАМ НА ДЕЛУ! Прозивке новинара, политичара, деце, дипломата…

0
(0)

Бурне реакције дан пошто је посланик Српске напредне странке Александар Мартиновић показао фотографије неких од учесника уличних демонстрација, међу њима и фотографије деце новинара и политичара.

НУНС оцењује да је у питању цртање мета на чело и тражи да Тужилаштво утврди да ли има елемената кривичног дела. Посланик Зоран Живковић чији је син фотографисан на протесту поручује да ће, ако му се нешто деси, одговорним сматрати лично Вучића, Мартновића и Небојшу Стефановића.

Фотографије оних који протестују Александар Мартиновић најпре је листао у Скупштини, а онда и на јавном сервису. Све како би доказао да су протести политички: „Ево Вам га још један млад човек коме је јако тешко у Србији. То је син Зорана Живковића, који такође никакве везе са политиком нема сем што му је тата народни посланик“.

На овакав наступ народног посланика Мартиновића, реагује посланик Живковић. Кажеда ће, ако се његовом сину нешто догоди, Александра Вучића, Небојшу Стефановића и Александра Мартиновића сматрати лично одговорним:

„То је стављање мете тој деци на леђа. А та деца су била у неком протесту који је студентски и омладински и има своје оправдање и много је боље да су та деца тамо, него да као деца ових који их оговарају буду на сплавовима са проституткама и криминалцима и дилерима дроге“, каже Живковић.

Међу фотографијама које Александар Матриновић и други функционери напредњака показују налази се још једно дете, син новинарке Оље Бећковић, познате по критици актуелне власти. Његова фотографија иначе није ни настала на протесту: „Ово вам је син Оље Бећковић, као што видите пристојан млад момак који такође нема никакве везе са политиком, који спонтано протесује против режима Александара Вучића“, казао је Мартиновић.

Осим деце новинара, међу фотографијама које Мартиновић листа и сами новинари: „Динко Грухоњић, Недим Сејдиновић, Антонела Риха…“.

„Тражичемо од Тужилаштва да утврди да ли постоје елементи кривичног дела у бахатом и опасном нападу шефа посланичке групе Српске напредне странке на новинаре. Јавно показивање фотографија НУНС види као цртање мета на чело ‘јунака’ Мартиновићеве јуначке приче“, наводи председник НУНС-а Славиша Лекић.

Осим деце политичара и новинара, шеф посланика СНС-а на фотографијама са протеста препознао је и сараднике неких амбасада: „Службеник британске амбасаде који се спонтано шета по Београду. Службеник америчке амбасаде који се шета по Новом Саду“.

На фотографији из Новог сада препознао се бивши дипломата и професор Ђуро Тркуља. За Н1 тврди да са америчком амбасадом никада није сарађивао: „Ја очекујем да амбасада реагује. Претпостављам да је најлакше мене било довести у везу са амбасадом САД, јер сам амерички студент, тамо сам завршио студије, магистрирао, докторирао, радио у УН. Не, никада нисам радио ни са ни за Амбасаду САД“, каже Ђуро Тркуља.

И Драган Шутановац тврди да није истина ништа што је Александар Мартиновић рекао показујући фотографије. Лидер ДС-а каже да његова фотографија није настала на протесима после избора, већ на оним после рушења у Савамали још пре годину дана.

Н1 Београд

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић понизио Дачића у Београду: СПС-у мање места у влади

5 (1) Напредњаци понижавају СПС Ивице Дачића из дана у дан формирањем локалних власти, поготову …

Савет за борбу против корупције: Министарка Зорана хоће да нас угаси?

5 (4) Савет за борбу против корупције саопштио је да ради на анализи Уговора између …

Један коментар

  1. Pamtite!!!
    Brisel poziva Vucica da izglanca nove vojne cokula na Kosovu!!! Samo da se zna ko je stvorio kompletnu drzavu na nasem Kosovu… Posle ce da place kako je sve morao da uradi. Obmanjivac!!!
    P:SAJDZO 2017.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *