Напредњаци настављају прогон свега српског

0
(0)
Председник скупштинског Одбора за уставна питања и законодавство Владимир Цвијан изјавио је да постоје „нове околности“ због којих је могуће да се поново покрене иницијатива пред Уставним судом Србије за забрану организације СНП „Наши“.
 
Цвијан, који је и члан Председништва СНС, рекао је за лист „Данас“ да невладине организације, медији и приватна лица могу на „легалан и међународно признат“ начин да се поново обрате Уставном суду.
 
У нове околности као повод за обраћање Уставном судом спадају „активности“ поменутог удружења током претходног викенда – спаљивање званичне заставе АП Војводине и лепљење уличних плаката са списковима „антисрпских“ медија и невладиних организација.
 
Активисти СНП Наши запалили су у недељу увече заставу АП Војводине испред просторија Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) у Новом Саду и потом нагореле и поцепане остатке окачили на улазна врата „као новогодишњу честитку“ тој странци.
 
СНП Наши су навели да су у недељу увече спалили „тзв.заставу Војводине“, коју су назвали „Чанкова крпа“ и уз саопштење проследили фотографије улазних врата на згради главног и градског одбора ЛСВ, с окаченом заставом.
Активисти тог покрета су током минуле године у неколико наврата палили заставу покрајине у Новом Саду, Зрењанину и у Бачкој Паланци.
 
Уставни суд Србије одбио је раније захтев за забрану СНП Наши.
Ало

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучићев антисрпски глобалистички режим уводи Србију у банкрот, ево шта следи

5 (10) Економски биланс стања монетарно одређује номиналну вредност својине у датом тренутку. Он на …

Напредни економски експерти навукли сточаре у „бизнис“ који сад не могу да продају месо

4.8 (4) Србија тренутно има велике вишкове јунећег меса, али су мале шансе да то …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *