Србија

Народни суд правде осудио 12 судија на 36 година робије

Народни суд правде осудио је 12 судија на укупно 36 година затвора и забрану вршења судијске функције од пет до осам година. Због кршења закона од стране судије, првостепеном пресудом K. бр. 1/19 осуђене су судије Врховног касационог суда Зоран Таталовић, Радмила Драгичевић-Дичић, Маја Kовачевић-Томић, Соња Павловић и Милунка Цветковић, затим судије београдског Вишег суда Оливера Ђурић, Душанка Ђорђевић, Ања Зрелец и Слађана Марковић, као и судије Првог основног суда у Београду Живко Јевђенијевић, Зоран Бурсаћ и Горан Рамић.

Судије су оглашене кривим због незаконитог поступања у предмету K. 25011/10 и другим, чиме су нанели штету Дејану Драгојковићу, коме је, између осталог, одређен притвор због сумње да је извршио кривично дело које не постоји у Kривичном законику Републике Србије.

Пресуду је донео Народни суд правде, који су основали народни посланик Срђан Ного и његов тим сарадника.

– Задатак правосуђа је да обезбеди да се закон примењује и да се санкционише његово кршење, али уместо да обављају свој посао, наши носиоци правосудних функција штите криминалце и дубоко су огрезли у корупцију, полтронство и безакоње. Пошто судови у Србији не суде по закону, оформили смо Народни суд правде, који ће, за разлику од до сада постојећих судова, стриктно примењивати важеће законе. Ако желимо да обезбедимо примену закона, његово једнако важење за све и да се обрачунамо с криминалом и корупцијом, онда је први корак да се уведе ред код оних чији је ово задатак, а то су судије и тужиоци. Овом пресудом решен је проблем кршења закона 12 судија, који су санкционисани и одстрањени из правосуђа, а отворено место за избор 12 нових судија, који ће чврсто бити привржени Уставу, закону и правди. Ми већ сад имамо доказе и водимо поступке да на исти начин разрешимо и кривичноправним путем санкционишемо око 150 судија и тужилаца само у Београду – каже Срђан Ного.

Народни суд правде осудио 12 судија на 36 година робије Народни суд правде осудио 12 судија на 36 година робије
Пресуду Народног суда правде Ного истиче као пример како ће функционисати правосуђе ако он добије поверење да, као министар правде, обезбеди једнообразну, беспоговорну и правичну примену закона.

– Највећу одговорност за неправду и криминал који нас уништава сносе они чија је дужност да се старају о примени закона и да се боре против његовог кршења, а то су судије и тужиоци. Ево примеда како треба радити и како се може средити правосуђе, брзо, ефикасно и законито. Ова пресуда је доказ да они који крше закон могу бити процесуирани, санкционисани и одстрањени из правосуђа, а да се цео поступак може завршити брзо, без одуговлачења и опструкција, јер постоји воља да се закон примени без срџбе и пристрасности. Пресуда је достављена осуђенима и они имају право на изјављивање жалбе, а по правоснажности пресуде, исту ћемо доставити другим надлежним органима за извршење – Високом савету судства, Министарству правде и Министарству унутрашњих послова. Уколико држава не предузме ништа да уведе ред у правосуђу, а има конкретан пример који не може бити јаснији, бићемо принуђени да изградимо читав систем паралелних институција. Поред Народног суда правде створићемо и паралелне установе за извршење кривичних санкција и да сами спроводимо правоснажне судске одлуке Народног суда правде. Неко мора да коначно врати правду Србији и њеним грађанима – каже Ного, који је уверен да ће, ако се реши катастрофално стање у правосуђу бити решено 80 одсто проблема у којима се налази Србија..

Предраг Поповић

Народни суд правде осудио 12 судија на 36 година робије

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

оментара

 1. Samo polako.
  SVE SE VRACA.
  Ko visoko leti, mnogo nisko pada.
  I brzo!
  A mnogo vas je mnogo visoko poletelo i pomahnitalo, manijaci neuki, nepismeni, polupismeni, devijantne nakaze, diletanti glupi.
  Ne moze to doveka da vam traje.

 2. Како се у правосуђу губи лиценца? Имали пример тог типа, да је неко грешећи свесно, ради материјалне добити, изгубио право, да ради у правосуђу, и везано за исто???

   1. Postovani prijatelju,
    ima ko, narodna skupstina koja trenutno zaseda na ulicama Beograda, Novog Sada i drugih gradova, napraviti normalne alternativne sudove jer postojeci sistem ne obezbedjuje nikakvu pravdu. Nazalost, to nam je izgleda sudbina.
    Pozz iz Backe

    1. Znam, za to ste potpuno ste u pravu, ovo se odnosilo na svu gamad placenicku koja se nakotila, prodala i sebe i zemlju sadistima koji su nam decu ubijali i rovari i unistava nam sistematski zemlju.
     A ima i te kako ljudi koji moraju da zamene ovaj sljam i otpad koji se natalozio i nagriz nasu zemlju decenijama.
     Ova garnitura je najgora do sada, kracata svim mogucim nakazama u svakom mogucem pogledu, pedera, pederusa, pedofila, narkomana, sizofrenicara, ne mos’ normalan covek ni da nabroji sve njihove nakaznosti.

 3. Народ у Катанићевој 15 свакодневно даје, својим присуством, подршку тужиоцу да поступи по кривичној пријави и да налог да се ухапсе политичари који су учинили кривична дела против човечности. Ваљда ће прорадити институције ове државе да не ради улица. Браво Ного.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!