Неко са фантомкама срушио део Београда, а Мали и обе полиције тврде да о томе појма немају (фото)

Неко са фантомкама срушио део Београда, а Мали и обе полиције тврде да о томе појма немају (фото)

Шабић писмом обавестио градоначелника да је од грађана добио информацију да је „око 30 људи који су били маскирани, са фантомкама на главама и наоружани палицама, спровело, са три багера, рушење објеката које су користили приватни корисници у површини од око 1.000 квадратних метара“ и да су претходно „везали ноћног чувара и одузели му мобилни телефон“
ГРАДОНАЧЕЛНИК Београда Синиша Мали изјавио је данас да ниједна градска служба није учествовала у рушењу дела Савамале на углу Херцеговачке и Мостарске улице, саопштено је из градске управе.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић упутио је јуче писмо градоначелнику и позвао градске власти да објаве све информације о околностима под којима је у ноћи 25. априла порушен део Савамале.

Мали је у одговору Шабићу навео да је по добијању писма, којим је повереник указао на сумњу у незаконито поступање, односно кршење људских права затражио информације од надлежних градских служби поводом тог догађаја.

srusena-savamala

„Након добијених повратних информација могу да вас обавестим да ниједна градска служба није поступала наведене вечери, нити су представници неке од градских служби били на терену те вечери на наведеној локацији. Дакле, потврђујем да град Београд нема никакве везе са догађајем о коме сте обавештени од стране грађана“, навео је Мали.

Он је додао да лично сматра да наводи из Шабићевог дописа упућују на то да је потребно обратити се државним органима у чијој је искључивој надлежности поступање по оваквим информацијама.

Шабић у писму градоначелнику навео да је од грађана добио информацију да је „око 30 људи који су били маскирани, са фантомкама на главама и наоружани палицама, спровело, са три багера, рушење објеката које су користили приватни корисници у површини од око 1.000 квадратних метара“ и да су претходно „везали ноћног чувара и одузели му мобилни телефон“.

Додаје се да је према тим информацијама, полиција, одбила да изађе на увиђај, упућујући грађане на Комуналну полицију, уз образложење да је Комунална полиција у том рушењу и учествовала. Комунална полиција је демантовала наводе полиције.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Процват "Асека" у ери Брнабића - За пет година од државе добили 41 милион евра

Процват “Асека” у ери Брнабића – За пет година од државе добили 41 милион евра

Мултинационална компанија “Асеко” у којој је брат премијерке Ане Брнабић један од директора, добила је …

Скоро 21 месец није одржано ниједно рочиште у предмету "Асомакум", названом по фирми основаној наводно фалсификованом личном картом Андреја Вучића

Скоро 21 месец није одржано ниједно рочиште у предмету “Асомакум”, названом по фирми основаној наводно фалсификованом личном картом Андреја Вучића

Већ скоро 21 месец није одржано ниједно рочиште у предмету Асомакум, названом по фирми основаној …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *