Доста је било: Безмало два одсто гласова се користе за Вучићеве постизборне манипулације

Доста је било: Безмало два одсто гласова се користе за Вучићеве постизборне манипулације

Покрет Доста је било данас је упозорио да лидер Српске напредне странке Александар Вучић незадовољан резултатима које је његова странка постигла на превременим парламентарним изборима покушава да без законског основа обори бројне изборе у општинама и градовима и спречава Републичку изборну комисију да заврши бројање гласова до краја.

“Најоштрије осуђујемо Вучићев постизборни инжењеринг и захтевамо да се цео процес пребројавања гласова заврши и да се контрола избора врати у легалне оквире”, наводи се у саопштењу тог покрета.

Оцењено је да је “скандал што ни три дана након завршених избора РИК није завршио бројање гласова” и што се “1,9 одсто гласова користи за Вучићеве изборне манипулације”.

“Неодмерене и неприличне изјаве о ‘украјинском сценарију’, смешне оптужбе на рачун опозиције да је нешто ‘чудно’ радила ноћу, непримерене политичке изјаве председника РИК, који мало седи на седници председништва СНС, а мало на седници изборне комисије, веома забрињавају и указују да је Вучић спремио сценарио за пеглање својих лоших резултата”, навео је Покрет Доста је било.

Додаје се да је тај покрет, који је према досадашњим резултатима освојио више од шест одсто гласова бирача на парламентарним изборима, оформио тим од 20 људи који ће у екипама од по пет у РИК-у контролисати изборне резултате.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучићев супер брзи воз од 200 км може само 4 МИНУТА ИЋИ ТОМ БРЗИНОМ

Вучићев супер брзи воз од 200 км може само 4 МИНУТА ИЋИ ТОМ БРЗИНОМ

Након што обнова пруге Београд – Нови Сад буде завршена и први возови почну да …

Вучићу, Лаврентије Берија плаче за тобом!

Вучићу, Лаврентије Берија плаче за тобом!

Председник Србије Александар Вучић представио је у уторак у Скупштини извештај о Косову, а током …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *