Немачка поново трага за терористима из РАФ-а

Немачка полиција објавила је данас нове видео-снимке троје одбеглих бивших чланова Фракције црвене армије (РАФ), екстремистичке групе која је учествовала у оружаној пљачки 2016. у северној Немачкој, и позвала на помоћ јавности у потрази за њима.

Троје бивших чланова левичарске милиције, која је настала из студентских протеста крајем 1960-их година – два мушкарца и једна жена старости између 49 и 63 године – у бекству су већ више од 25 година, преноси Ројтерс.

Од 2011. године, они су осумњичени за умешаност у пљачкама у којима је више од 370.000 евра украдено из супермаркета и мењачница.

На новим видео-снимцима са безбедносних камера из јула 2016. види се како два мушкарца улазе у супермаркет у граду Хилдешајму са маскама на лицу, а потом ваде пиштољ претећи једном од запослених кога присиљавају да уђе у другу просторију.

Немачка полиција је понудила награду од 80.000 евра сваком ко пружи значајну информацију о њима.

РАФ је осумњичена је да је убила 34 особе између 1972. и 1991, а расформирана је 1998. након чега су се многи њени чланови вратили обичним животима.

Пре 20 година, немачке власти су саопштиле да верују да је већина чланова РАФ-а или мртва, или у затвору или сада живи „обичним“ животом.

Танјуг

Актуелно

Како је министар полиције Небојша Стефановић одобрио план за мигранте канцеларке Меркел

Такозвани компромисни „Главни план за миграције“ који је немачка влада усвојила почетком јула после жестоких …

Пентагон: Око сто страних бораца се сваког месеца придружује „Исламској држави“ у Сирији – иако она губи територије

Око сто страних бораца сваког месеца придружује се редовима Исламске државе у Сирији иако она …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons