понедељак , април 23 2018

Немачка поново трага за терористима из РАФ-а

Немачка полиција објавила је данас нове видео-снимке троје одбеглих бивших чланова Фракције црвене армије (РАФ), екстремистичке групе која је учествовала у оружаној пљачки 2016. у северној Немачкој, и позвала на помоћ јавности у потрази за њима.

Троје бивших чланова левичарске милиције, која је настала из студентских протеста крајем 1960-их година – два мушкарца и једна жена старости између 49 и 63 године – у бекству су већ више од 25 година, преноси Ројтерс.

Од 2011. године, они су осумњичени за умешаност у пљачкама у којима је више од 370.000 евра украдено из супермаркета и мењачница.

На новим видео-снимцима са безбедносних камера из јула 2016. види се како два мушкарца улазе у супермаркет у граду Хилдешајму са маскама на лицу, а потом ваде пиштољ претећи једном од запослених кога присиљавају да уђе у другу просторију.

Немачка полиција је понудила награду од 80.000 евра сваком ко пружи значајну информацију о њима.

РАФ је осумњичена је да је убила 34 особе између 1972. и 1991, а расформирана је 1998. након чега су се многи њени чланови вратили обичним животима.

Пре 20 година, немачке власти су саопштиле да верују да је већина чланова РАФ-а или мртва, или у затвору или сада живи „обичним“ животом.

Танјуг

Актуелно

ПРОТЕСТ ИСПРЕД ТВ ХЕПИ: Марићу на тачно 3 месеца од Оливерове смрти, радиш интервју са Харадинајем

Протест у организације инцијативе „Нема предаја Косова и Метохије“ због интервјуа Рамуша Харадинаја одржан је …

Да није било Немачке ИДИОТЕ ЈЕДАН КОМПЛЕТНИ данас би нас било 15 милиона!

Председник Србије Александар Вуцић изјавио је данас да то што Немачка има другачији однос према …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons