НЕМАЧКИ МЕДИЈИ О KРУШИKУ: "Српски лидери уздрмани скандалом око извоза оружја"

НЕМАЧКИ МЕДИЈИ О KРУШИKУ: „Српски лидери уздрмани скандалом око извоза оружја“

4.5
(24)

„Човек који ради у српској фабрици оружја „Kрушик“ открио је скандал, тако што је документима имплицирао на умешаност оца министра унутрашњих послова у Србији у аферу корупције. Запослени је ухапшен и назван ‘шпијуном’ – овако почиње обиман текст реномираног немачког медија „Дојче Веле“.

Текст се бави случајем „Kрушик“, Небојшом Стефановићем и наводној умешаности његовог оца у трговину оружјем.

„Дојче Веле“ наводи да „српска Влада избегава тему и скандал по питању извожења оружја у Саудијску Арабију, милионе евра државних пара и по писању независних медија, умешаност оца Небојше Стефановића“.

У тексту се наводи да је Стефановић најближи сарадник „најјачег човека у Србији“ Александра Вучића, те да је његов отац Бранко одиграо главну улогу у извозу оружја. Наводи се да је Бранко Стефановић посећивао „Kрушик“, те да је представљао фирму ГИМ, преко које је набављао оружје по повлашћеним ценама.

Саговорник медија „Дојче Веле“ био је новинар БИРН-а Александар Ђорђевић, који је изјавио да је „Kрушик“ најчистија и највећа корупцијска афера везана за владајући врх.

– Можемо да докажемо да је отац министра унутрашњих послова, без референци и искуства, директно умешан и директно узео учешћа у међународној трговини оружјем – рекао је Ђорђевић за „Дојче Веле“.

Он је још реторички упитао „због чега Бранко Стефановић има привилегију да учествује у лукративним пословима и зарађује новац оштетивши државну фирму“, а потом и наставио да је то „само због тога што је отац министра полиције и тако добија директно предност због политичке моћи“.

„Дојче Веле“ се позабавио и тиме где оружје завршава, тј. наведено је да су то џихадисти у Сирији и Јемену, те да је оружје такође завршавало и у Украјини. Није реномирани медиј прескочио да помене и Александра Обрадовића, узбуњивача.

– Откако је открио ову аферу, полиција Александра Обрадовића држи у кућном притвору, јер се сумњичи да је открио „пословну тајну“.

Такође, поменуто је и да је сајт „Армс воч“ био под хакерским нападом из Србије, након што је објавио причу о оружју из „Kрушика“.

Позабавио се овај медиј и понашањем председника Србије Александра Вучића, под пасусом „Мамица“, као и медијима у Србији.

– Вучић је одбацио оптужбе против оца министра унутрашњих послова Стефановића, речима да је то измишљена афера. Он је покушао да фокус пребаци на мајку од Обрадовића, подругљиво јој се обраћајући са „мамица“. Главни медији у Србији, који су махом под контролом власти, фокусирали су причу на Обрадовића и његову мајку, како би прекрили скандал око „Kрушика“. Чак је и министар одбране Србије Александар Вулин изјавио да је Обрадовић шпијун – пише „Дојче Веле“.

У тексту се, између осталог, говори и о изостанку реакција надлежних органа и тужилаштва „који су на читаву аферу остали неми“, те о томе како лидери опозиције у Србији указују на ову аферу и умешаност врха државе.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

МАШАЛА, биће шушке! НБС дала посао од 10 милиона евра фирми с једним запосленим

МАШАЛА, биће шушке! НБС дала посао од 10 милиона евра фирми с једним запосленим

4.9 (8) Од 100 највреднијих јавних набавки у 2020. години три је склопила Народна банка …

Опрост дугова пре продаје - случај Галеника (видео)

Опрост дугова пре продаје – случај Галеника (видео)

5 (1) Фабрика лекова Галеника приватизована је 2017. године као презадужено предузеће, као терет за …

2 Коментара

  1. Сада ни западни покровитељи жвалавог педера неће моћи да га лако примају у туристичке посете, нити да оправдају његов долазак у својим медијима.
    ГОТОВ ЈЕ СТВАРНО!

  2. Шта ли хоће “Дојче Веле” што су наши, па макар Бранко Стефановић продавао наоружање неким друштвима по Азији и Европи. Они су учинили услугу нашој војној индустрији. Да није оружје извезено, па макар и по нижој цени, да је остало непродато шта би ми у земљи радили с њим, поубијали би се. Да није узбуњивач Обрадовић био, шпијун, како га назвао неки Вулин, не би имали шта да причамо о Крушику. Овде је изгледа афера када неко изнесе незаконите радње, а наношење губитке Крушику и трпање пара у џеповима виђенијих није афера, већ криминал. Треба очекивати да неко из врха поднесе тужилаштву пријаву против (још)“доктора“ Небојше Стефановића, како би утврдили истину, а чију?

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend