Анђелко Вучић уз помоћ БИА по налогу сина прогања све који су провалили плантажу марихуане "Јовањица"

Анђелко Вучић уз помоћ БИА по налогу сина прогања све који су провалили плантажу марихуане “Јовањица”

Председник Народне странке и председавајући Савеза за Србију Вук Јеремић изјавио је да се режим изругује са правосуђем најавом да ће градоначелник Новог Сада Милош Вучевић поднети пријаву против председника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја Вучића, а да ће председник СНС-а од сутра свакако бити у још тежој позицији.

– Александар Вучић ће у најмању руку одговарати за кривично дело подстицања на лажно пријављивање, јер је јавно наредио Вучевићу да против њега поднесе кривичну пријаву – у случају да против њега не буде подигнута оптужница. Ово је још једна комедија апсурда која ће се изучавати на факултетима када напредњачка ера постане ружна прошлост Србије – рекао је Јеремић на конференцији за новинаре у Новом Саду.

Јеремић је позвао Милоша Вучевића да, ако се ипак одлучи на тај “суманути корак” и поднесе пријаву против браће Вучић, пријаву прошири и на њиховог оца Анђелка Вучића, и то за кривично дело трговине утицајем.

– Kолико често Анђелко Вучић борави у централи Безбедносно-информативне агенције (БИА)? Да ли је истина да је Анђелко Вучић даје налоге новопеченом агенту БИА Бруну Ђурану против кога да се предузимају мере – упитао је Јеремић.

Јеремић је упитао и да ли је Анђелко Вучић “наредио одмазду” против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића због хапшења у случају “Јовањица” и да ли агенти БИА, уз порезнике, проверавају фирме блиске министру Стефановићу и његовом оцу Бранку.

– Подсећам да се тужилаштво није огласило у вези са подацима пронађеним у телефону власника ‘Јовањице’ Предрага Kолувије. Ако су поруке и позиви брисани са тог телефона, постоји техника којом је могуће повратити те информације и утврдити са ким је све Kолувија комуницирао – пре свега преко апликације ‘Вотсап’ (WхатсАпп) – рекао је Јеремић.

Јеремић је позвао државне органе да испитају и улогу Дарка Остојића, задуженог за обезбеђење Андреја Вучића, за кога је навео да је био важан човек за комуникацију председниковог брата са Kолувијом, као и за друге битне контакте.

– Све информације које сам изнео су веома поуздане, јер да нису, не би режим срљао у лажно пријављивање и подношење кривичних пријава против самог себе – истакао је Јеремић.

Јеремић је позвао надлежне органе и службе и да испитају улогу генералног директора Агенције за осигурање и финансирање извоза (АОФИ) Дејана Вукотића, како је рекао, “још једног човека Андреја Вучића”, имајући у виду да је та агенција давала новац грађана Србије пољопривредном добру “Јовањица”, где је заплењена велика количина марихуане.

Директно.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић и Мило у паници: Америчке службе чешљају "БГД на води", највећу праоницу новца у Европи!

Вучић и Мило у паници: Америчке службе чешљају “БГД на води”, највећу праоницу новца у Европи!

Пре седам дана, портал Нова.рс обратио се прес служби Београда на води с питањем да …

Kако се дописивао “Савет за безбедност”: Kолувијине људе раскринкале поруке

Kако се дописивао “Савет за безбедност”: Kолувијине људе раскринкале поруке

Један оф главних доказа којим тужилаштво располаже у поступку “Јовањица 22 била је пресретнута телефонска …

Један коментар

  1. meni se cini da neki kurvini sinovi, dotumarali iz picke materine, iz kamenjara, rupcaga i vrzina, bosanskog ustasluka, su sebe zamislili kao bogove kojima je dozvoljeno sve, pa i odlucivati o zivotu i smrti, ne samo pojedinaca vec i miliona stanovnika Srbije, ovde rodjenih i utemeljenih.
    bogovi koji seru po zemlji, udruzeni da planski, smisljeno, zlonamerno i sluzeci stranim silama cine genocid nad Srbskim Narodom, cineci zlocine protiv covecnosti, ekonomske i kulturne.
    ko je neki andjelko, ko je neki andrej i sta traze u nasim zivotima, pas im jebo mater.
    drskost i bezobzirnost ovih smradova zasluzuje samo jedan odgovor u vidu metka il konopca a od nas ostalih jasno izjasnjavanje na kojoj su strani da bi dobili po zasluzi.
    vreme je znati kom opanci a kom obojci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *