fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Немачком Ауто-кабелу 4.200 евра субвенције по радном месту

0
(0)

Држава ће немачкој компанији Ауто-кабел доделити субвенцију од 630.000 евра, према уговору о додели средстава подстицаја који је потписан у децембру.

Ауто-кабел се заузврат обавезао да запосли најмање 150 радника на неодређено време до краја 2021. године, што значи да ће овој фирми бити плаћено 4.200 евра по радном месту.

Новац се додељује ради реализације инвестиционог пројекта који се односи на отварање фабрике за производњу кабловских сетова, наводи се у објављеном уговору.

Ауто-кабел, који се бави производњом електронских и електричних каблова, имао је 24 запослена у Србији у тренутку подношења пријаве за доделу средстава.

Уговором са Министарством привреде обавезали су се да не смањују укупан број запослених испод 174 у периоду од пет година по завршетку инвестиционог пројекта.

Немачки Ауто-кабел остварио је процењени консолидовани приход од 344,5 милиона евра у 2018/2019. години и запошљавао око 3.100 радника у оквиру целе групације.

Нова економија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РОБОВЛАСНИЦИ: Домаћи и страни послодавци траже од Владе даље пооштравање радног законодавства

5 (2) Kада се својевремено једна секретарица „Делта холдинга“ пожалила Мирославу Мишковићу да има високу …

Радници Kлиничког центра упозоравају: Здравствени систем ће се урушити ако се нешто не предузме

5 (4) Запослени у Kлиничком центру Србије одржали су јуче једночасовни штрајк упозорења. Живорад Мркић, …

Један коментар

  1. Tako je. Udri po penzionerima. Oni i inače ni za šta drugo nisu nego za šišanje. Očigledno su im ove prenzije previsoke, čim još uvek nisu izumrli do poslednjeg. Treba još malo poraditi na tome. A onda ćemo svi da motamo…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *