Неспособна власт вам уводи порез и на двориште!

Неспособна власт вам уводи порез и на двориште!

Сетом пореских закона, које је Влада упутила у скупштинску процедуру, уводи се порез на окућницу, који до сада никада није постојао, а укидањем паушалног опорезивања, приватни стоматолози, лекари и адвокати терају се да раде на црно, изјавио је посланик Демократске странке Ненад Константиновић.

– Због тога што није било јавне расправе о тим законским решењима, најбоље би било да их Влада повуче из процедуре – рекао је Константиновић, и оценио да је Влада од грађана покушала да сакрије да уводи нове порезе.

– До сада се није плаћао порез на земљиште или право коришћења земљишта око куће величине 10 ари, а сада се тај порез уводи. То практично значи да ће свака кућа у Србији морати да плати нови порез који до сада није плаћан – рекао је Контантиновић.

Према његовим речима, Влада је у скупштинску процедуру упутила читав сет пореских закона, међу којима и Предлог закона о порезу на доходак грађана којим се укида паушално опорезивање за приватне лекаре, стоматологе и адвокате.

То ће, према његовим речима, довести до тога да се све мање људи опредељује да се бави приватном делатношћу, да ће све мање људи покушавати да самостално покрену бизнис у тим областима и да ће покушавати да се запосле у државним фирмама, што никако не може да буде интерес.

– То значи да ће они, који иначе нису имали велике приходе и који су некада приходовали до три милиона динара годишње, а били су паушално опорезивани, сада прећи у систем ПДВ и сви ће морати да ангажују и плаћају књиговође да би посебно водили књиге и да на потпуно другачији начин плаћају порез као да су велике фирме и компаније – рекао је Константиновић.

Са друге стране, додао је, то врло лако може да доведе до тога да се, како је рекао, као некада, у 1990-им годинама, не пријављују приходи и да се лекари, стоматолози и адвокати терају да раде на црно и новац примају на црно.

– На тај начин држава ће мање убирати прихода него што је убирала овако, када су сви морали да плаћају пушално порез – сматра Константиновић.

Он је најавио да ће ДС на читав сет пореских закона поднети амандмане, а сигуран је да ће то и друге странке учинити и подсетио да амандмани морају бити поднети данас до 12 сати.

Константиновић је уверен да би најбоље било да Влада те законе повуче и да омогући јавну расправу, јер се, како је нагласио, без јавне расрпаве не смеју усвајати закони који се тичу пореза, што је “парекселанс не само политичко питање, већ најважније питање за грађане”.

Посланици републичког парламента гласаће данас о новим законским решењима о железници и правима пацијената, након чега ће прећи на дебате о пореским законима.

Телеграф.рс, Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Питање за Вучића и напредњаке: Докле ћете држати србомрзца Чанка на власти?!

Питање за Вучића и напредњаке: Докле ћете држати србомрзца Чанка на власти?!

Чанак је у коалицији са напредњацима у Новом Саду. Доделили су му Водовод и канализацију …

ИНТЕРВЈУ: Милослав Самарџић - Деца комунизма и даље владају Србијом и лажу наш народ! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Милослав Самарџић – Деца комунизма и даље владају Србијом и лажу наш народ! (видео)

Гост емисије “Интервју” био је Милослав Самарџић, историчар и књижевник. Прву књигу написао је и …

2 Коментара

  1. UMESTO DA SE SMANJUJU POREZI, NAMETI, TAKSE I SVE OSTALE KRADJE I OTIMANJA, VLADA NA MALA VRATA UVODI NOVE POREZE! http://t.co/IhoLTQvneV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *