– У Лозници је пре 20 минута кренуло толико јако невреме, да је у скоро целом граду нестало струје – рекао нам је читалац из овог града.

Снимци и фотографије из Новог Сада су невероватни: јак ветар савија гране, а Новосађани кажу да је невреме ужасно и почело је пре око 10 минута.
У појединим деловима тог града обарано је дрвеће, а због јаког ветра чак су „летели“ и контејнери.

На једном снимку који су забележили очевици види се како један возач покушава да помери контејнер који му је на Булевару Европе препречио пут.

Како пише портал 021.рс, са Агровојводине на углу Булевара ослобођења и Булевара цара Лазара је отпао и део лименог крова, а у Футогу је олуја поломила и бетонску бандеру, због чега је део града остао без струје.


Да подсетимо, РХМЗ је издао упозорење да је у Београду на снази наранџасти, а у окружењу црвени метеоаларм, командант Штаба за вандредне ситуације градоначелник Београда Зоран Радојић одржао је вандредну седницу штаба и наложио да се сви ресурси ставе у максималну приправност.Београд

– У наредна 2 часа местимично пљускови и грмљавина, јаче изражени у Војводини и западној Србији где је понегде могућ и град. На подручју Београду почетак пљускова и грмљавина у западним деловима у 18.45 , а у централним у 19 часова – наводи се у упозорењу.

СНАЖНО НЕВРЕМЕ ЗАХВАТИЛО ШАБАЦ И ОКОЛИНУ: ПАДАЛЕ ФАСАДЕ И СТАБЛА

Снажно невреме које је погодило шабачки крај нешто после 19 часова обарало је стабла, носило црепове и рушило фасаде на зградама у центру града. Тако је прошла стамбена зграда у улици Јанка Веселинпвића (на слици) код вашаришта, чији су се станари страховито уплашили од непогоде.

– Оркански је дувало из правца реке Саве, али нико није могао очекивати овако нешто – каже Славица Костићиз Јанка Веселиновића број 75 – Цела страна фасаде је отпала, а срча је летела на све стране и полупала више аутомобииила. На сву срећу никога није било на улици

На лице места у Јанка Веселиновића брзо су се сјатили припадници градских служби, а Шапчани су негодовали због полупаних аутомобила. Могли смо их набројати најмање шест јер су их људи убрзано склањали док су са зграде, и после олује, још увек отпадали делови.

– Најгоре је што је ова фасада недавно обновљена и права је срамота што се овако нешто догодило. А о томе колико смо се уплашили и ја и деца нећу ни да вам причам. Страховито нешто – каже Миланка Матић из суседне зграде.

Колика је материјална штета у Шапцу и околини највероватније знаће се тек наредних дана. На сву срећу нико није повређен, или се бар док ово јављамо још нико није обратио лекарима.

Новости.рс