Помпезно отворен аеродром Морава добио радно време – отворен средом од 12 до 14

0
(0)

У Службеном гласнику Србије објављено је радно време цивилних аеродрома у нашој земљи. Поред београдског и нишког први пут се на списку нашао и прошле недеље помпезно отворени аеродрома Морава код Kраљева.

Међутим, за разлику од Николе Тесле, који ради нон стоп и Kонстантина Великог, који ради шест дана у недељи, Морава ће према плану који важи до новембра за цивилни саобраћај бити отворена средом и то само на два сата – од 12 до 14 часова.

„Радимо на развоју аеродрома Kонстантин Велики у Нишу, и отворили смо цивилно-војни аеродром Морава код Kраљева, тако да данас Србија, односно њени грађани имају чак три аеродрома“, рекла је премијерка Ана Брнабић.

Тако је премијерка Србије неколико дана након свечаног отварања аеродрома Морава најавила функционисање ваздушног цивилног саобраћаја у Србији. И није ништа нетачно рекла. Аеродром Морава и јесте уврштен у план летења. Али само средом и то два сата, од 12 до 14.

„Објављивање ограниченог радног времена је регулаторна ствар. Они не могу да објаве радно време које аеродром и садашње службе заиста не могу да опслуже“, каже уредник портала Танго Сиx Петар Војиновић.

Војиновић каже да радно време није толико битно колико јесте то које ће компаније слетати на Мораву. Он сматра да овај аеродром једину шансу има у цени опслуживања, али не искључује да ће му Никола Тесла бити конкуренција.

„Има конкуренцију. Географски, веома је близу београдског аеродрома, који у теорији велики хендикеп Морави да он може да заживи. Јер, Београд је веома близу. Оно што је могуће да се догоди и то не бих искључио, јесте долазак „лоу кост“ авио компанија које ће да „забоду“ заставицу и резервишу своје присуство“, објашњава уредник портала „Танго Сиx“.

Аеродром Морава је и званично добио међународну лиценцу. Али, авиони типа Боинг 737 ни у предвиђено радно време, а то је средом од 12 до 14 сати неће моћи да слећу, јер писта није у потпуности спремна. Тренутно је могуће да са Мораве саобраћају само АТР модели авиона.

На аеродрому је тренутно запослено 37 радника, углавном из Kраљева и Чачка. Радници су, како смо сазнали, прошли основну обуку на аеродрому у Нишу, али им тек предстоји додатна обука, како би добили званичне сертификате. Иначе, одабир кандидата извршен је у марту ове године, а занимљиво је да је предузеће „Аеродроми Србије“ у сарадњи са НСЗ пријављивање за посао обавило без претходно расписаног конкурса.

Ненад Божовић, Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Продавнице враћају уобичајено радно време

0 (0) Укидањем ванредног стања и „испраћањем” последњег полицијског часа, рутине Београђана полако се враћају …

Крушевац: Држава частила немачког гиганта са 14,4 милиона евра

5 (6) Kомисија за контролу државне помоћи одобрила је давање бесповратних средстава од 14,4 милиона …

3 Коментара

  1. Moravo poplavi i odnesi, onaj sto ovo cudo otvori jedini zaradi i ode da zaradjeno trosi, a svi ostali ste najebali jer ste budali verovali, umesto da ste senice posejali, vodenice na moravi opravili, pa leba mesili i siti se najeli a deo za setvu ostavili, da i u buduce imate sta jesti. — lepo je o avijonu sanjati samo sa trbuom sitim, a ne sa obecanjima vukodlaka koji jedini cilj ima, Srbske se krvi napiti. — Boze dal ce djavo leteci nekad pasti i vrat slomiti.

  2. Доктор са Чубуре

    А јел свака среда радна?

  3. Sredom od 12-14h? To je još uvek bolje nego od 14-12h, što nas je sa njima takodje moglo snaći. Ima vremena i za to…
    Kobajagi otvaraju aerodrome, a u Beogradu nisu u stanju da održe ni gradski i putnički saobraćaj koji se pre njih decenijama nesmetano odvijao, pa s jednog kraja grada do drugog ne možeš… Nema… Ukinula bagra prevoz, tramvaje, autobuse, trolejbuse, raskopala ulice, zatvorila čitave kvartove. Opšti kolaps. Satrunuli da Bog da u rovovima koje ste bespotrebno raskopali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend