New York Times: По свим симулацијама, САД би биле поражене у рату са Русијом и Кином

New York Times: По свим симулацијама, САД би биле поражене у рату са Русијом и Кином

* Њујоршки лист тврди: «Сједињене Државе могу изгубити и реални рат против тих земаља… Дошло је време да САД воде равноправну игру“

* Амерички научници иступили са опоменом да би нуклеарни рат био самоубилачки за САД и Русију и да би експлозије нуклеарних бомби изазвале пожаре који би избацили у атмосферу 147 милиона тона чађи која би довела до атомске зиме. Такве да би за пуни повратак Сунца и нормалних температура била потребна цела деценија

____________________________________________________________________

ЈОШ УВЕК најутицајнији амерички лист The New York Times објавио је процену да би Сједињене Државе изгубиле „у реалном рату против Русије и Кине“.

Аутор анализе Тимоти Волтон није пропустио прилику да Москву оптужи за престанак важења Споразума о ракетама средњег и малог домета, али га више «жуља» што Кина, коју тај споразум није ограничвавао, сада има «хиљаде до јуче забрањених ракета».

Њујоршки лист наводи да су кинеске ракете средњег домета, заједно са руском 9М729, која има мању разорну моћ од нуклеарних, више него довољан разлог САД што пре произведу неатомске ракете средњег домета.

За овим је уследило упозорење: «Без таквих копнених ракета, Оружане снаге САД – у свим симулацијама ратова са учешћем Русије и Кине – редовно бивају поражене. А то значи да могу изгубити и реални рат против тих земаља».

The New York Times наглашава:„САД морају произвести нова оружја и модернизовати свој постојећи арсенал. Дошло је време да САД воде равноправну игру“.

Готово истовремено се појавила опомена научника са Ратгерског универзитета, америчког Националног центра за атмосферска истраживања и Универзитета Колорада да би прави нуклеарни рат између САД и Русије био самоубилачни за обе стране и погибељан за цео свет.

Према овом истраживању, експлозије нуклеарних бомби иизазвале би пожаре који би избацили у атмосферу 147 милиона тона чађи која би се за неколико недеља раширила по земљиној лопти и заклонила сунчеву светлост.

По њиховој прогнози, било би потребно седам година да ова завеса од чађи постепено нестане, а још три године – да се осунчаност наше планете врати у нормално стање.

Завеса од чађи довела би до пада просечне температуре ваздуха за 9 степени Целзијуса.

Акутна температурна аномалија трајала би око 4 године.

Атомска зима би била дуга јер би се просечне температуре на доратни ниво вратиле тек кроз десет година.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ЦДЦ: Делта варијанта коронавируса не изазива теже случајеве код деце и адолесцената

ЦДЦ: Делта варијанта коронавируса не изазива теже случајеве код деце и адолесцената

Делта варијанта коронавируса не изазива теже случајеве ковида-19 код деце и адолесцената у односу на …

Кинеска влада забранила ТВ компанијама да доводе пред камере „мушкарце који личе на жене“

Кинеска влада забранила ТВ компанијама да доводе пред камере „мушкарце који личе на жене“

* Званични Пекинг забринут што кинеске поп-звезде, под утицајем елегантног модног изгледа неких јужнокорејских и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *