fbpx

Незадовољни откупном ценом малине, удружења малинара за суботу најавила протест и блокаду магистралног пута ка Црној Гори

0
(0)

Малинари Прибоја и Пријепоља удружени у организацију „Лимска долина“, заједно са малинарима из Ужица најавили су за суботу 2. јуна протест и блокаду пута.

Они су незадовољни најављеном ценом малине и траже да се утврди већа откупна цена, а блокаду магистралног пута ка Црној Гори виде као једини преостали вид борбе.

– У суботу у 14 часова, на улазу у Пријепоље, преко пута католичке цркве одржаћемо велики мирни протест. Осим малинара Прибоја, Пријепоља и Ужица имамо најаву доласка из Ивањице и Ариља. Данас смо у Краљеву на састанку, у суботу ће и они бити на ногама. Вероватно и сви малинари из Србије , каже за наш лист Муаз Дедовић, представник удружења „Лимска долине“.

Додајући да не пристају на садашњу цену, Дедовић поручује да траже „аконтну откупну цену која задовољава пољопривредне произвођаче, а то је минимум од 180 до 200 динара“.

У Прибоју је у току подношење захтева за исплату накнаде штете коју су због суше и других елементарних непогода претрпели прошле године. Малинари Прибоја кажу да је то само надокнада за прошлогодишњу разлику у цени која је плаћана у Прибоју у односу на ону коју су добијали произвођачи малине у другим крајевима Србије и да они не могу да очекују да сваке године општина Прибој њу дотира кроз надокнаду од временских непогода и топлотног удара, већ да желе јасно утврђену откупну цену на нивоу целе државе.

На састанцима овог удружења који су недавно одржани могло се чути незадовољство тиме што је како кажу, до сада држава увек била на страни хладњачара и њиховог монопола, па су тако они били у ситуацији да уцењују произвођаче нереалним откупним ценама.

Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вишња родила, откуп подбацио

5 (2) Берба чувене облачинске вишње из Мерошине почела је у петак у атару ове …

„ОВО ЈЕ ПЉАЧKА“ Самохрани отац штрајковао глађу због извршитеља (видео)

5 (2) „Све ово што радим, радим само због деце, само због њих. Не тражим …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *