Незапамћени говор мржње Мила Ђукановића: Не смијемо бити Срби!

0
(0)

Лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић, на конференцији одржаној у Подгорици, поручио је да је задатак партије да се у наредном периоду одупре отпорима на домаћој сцени.

„Суочавамо се са отпором оних који заправо покушавају да нас врате на почетак, покушавају да оспоре наш вјерски идентитет, да оспоре тиме наш културни идентитет, и у финалу то води оној упитаности подлој, која је пратила нажалост наше историјско трајање, а то је: ‘А што ће народу без свог националног, културног и вјерског идентитета држава? Зашто би људи истог националног, културног и вјерског идентитета живјели у двије државе, зашто не живимо у једној држави’“, рекао је Ђукановић.

Лидер ДПС-а сматра да је то само продужена замка којом се покушава оспорити оно што смо радили током читавог претходног периода и којом се, како је рекао, „покушава оспорити овај завршни корак у који смо ушли, а којим покушавамо да у потпуности утемељимо државни, културни, национални и вјерски идентитет Црне Горе и Црногораца“.

Овај незапамћени говор мржње према Србима, упакован је у форму анти-тезе. Јер, Србе формално није поменуо, – али је сугерисао да утемељење црногорског културног, националног и вјерског идентитета не смије никако да има везе са идентитетом народа у другој држави. Зна се ког, и зна се које државе! Па, – ако којим случајем јесмо Срби, или то хоћемо да будемо ( останемо ) утолико горе ”по чињенице”! А чињенице су – 30% становника Црне Горе; 40% говорника српског језика у Црној Гори; 60% – становника Црне Горе који су вјерници СПЦ; 100% српске историје у историји Црне Горе. Па какав је ово човјек? Каква му је ово самоубиствена политика? 

ИН4С

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Палестински терориста осумњичен за убиство Јасера Арафата је спона између Вучића и Ђукановића

5 (4) Мохамед Дахлан је човек о којем се неколико година уназад често говори у …

Обрадовић: Медији под Вучићевом котролом покушавају да спасу Мила Ђукановића

5 (2) Председник покрета Двери Бошко Обрадовић оценио је данас да „није случајно што режимски …

Један коментар

  1. ПерунГромовник

    Треба ову фекалију почистити ПОД ХИТНО, јер много смрди!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend