fbpx

Нико неће некада једну од највећих фабрика хране у Србији

4
(1)

Пожега — Пожешка „Будимка“ још ће чекати на новог власника јер неће бити одржано поновљено јавно надметање, које је било заказано за 10. септембар.

Kао и случају прве неуспеле продаје, која је требало да се одржи 11. јуна, нико од потенцијалних купаца до јуче, када је био последњи дан за то, није се пријавио и уплатио гарантни депозит. Kомпаније које су се распитивале за ово предузеће, а говорило се да су 24 такве из Европе, Азије и Србије, на други покушај продаје није привукла ни цена 30 одсто нижа него у првом кругу.

Продаја предузећа и овога пута била је оглашена у два дела, с тим што је почента цена фабричког комплекса са пратећим парцелама у Пожеги била 372.309.856 динара, а фарма за тов јунади у Здравчићима 29.242.113 динара, преноси озонпресс.нет.

Ни снижена цена, ни производни потенцијали и бренд „Будимке“, као и чињеница да је предузеће у коме је производња угашена пре четири године после банкротства ослобођено свих дугова, није привукла компаније које се су се „дуго времена уназад озбиљно фигурирале као будући власници“.

Агенција за лиценцирање стечајних управника саопштила је да ће о наредним корацима – начинима и роковима продаје бити одлучено у наредном периоду у дуговору са Одбором поверилаца и разлучним повериоцима. Уколико неко од заинтересованих купаца буде понудио куповину методом непосредне погодбе, кажу у Агенцији, постоји могућност да „Будимка“ буде продата на тај начин.

Озон пресс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Где је извештај о исправности приватизације Галеника, запослени узнемирени

5 (1) Иако је рок за контролу исправности приватизације и поштовања купопродајног уговора за Галенику …

Вук Караџић зарадио преко 4 милиона евра продајом српских реликвија у Бечу (видео)

4.5 (10) Књижевник Петар Милатовић Острошки истраживао је аустријске државне архиве како би што прецизније …

Један коментар

  1. Ако је Будимка ослобођена свих дуговања, ЗАШТО СЕ ПРОДАЈЕ? Да ли то Србији не треба повољна домаћа храна? Да ли то сељаци не желе да продају воће?
    Очигледно банда рафи против државе, против Србије. Треба уништити сељаке, натерати их да хладњачарима продају шљиву за 10дин, и тако их претворити у надничаре и лумпенпролетаријат. Треба сатрти домсћу привреду и довести Сороше, стране и домаће тајкуне.
    Треба Србију претворити у ПИЈАЦУ РОБОВА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *