Никола Селаковић: Врата институција отворена за хрватску мањину

Никола Селаковић: Врата институција отворена за хрватску мањину

5
(4)

Министар спољних послова Никола Селаковић разговарао је данас са амбасадором Хрватске у Србији Хидајетом Бишчевићем о могућностима за побољшање и унапређење односа и сарадње две земље.

Шеф српске дипломатије констатовао је да су у протеклом периоду учињени значајни кораци у правцу релаксирања односа између Срба и Хрвата, што ће се, како је уверен, позитивно одразити и на односе две државе, наводи се у саопштењу Министарства.

Селаковић је рекао да је неопходно да се односи Србије и Хрватске додатно побољшају и унапреде чему, како је оценио, може допринети интензивирање политичког дијалога и конструктиван приступ решавању свих питања од заједничког интереса.

Према речима шефа српске дипломатије, економија је област у којој две државе бележе примере добре сарадње, али постоји велики простор за њено унапређење.

Kада је реч о положају српске националне мањине у Хрватској и хрватске мањине у Србији, Селаковић је истакао да су врата свих институција Србије отворена за представнике хрватске мањине.

Додао је да ће бити настављене активности на унапређењу животних услова у срединама где живи хрватска заједница, изразивши заинтересованост Србије за побољшање услова живота српске заједнице у Хрватској.

Министар је нагласио да са наше стране стоји отворен позив министру иностраних и европских послова Хрватске Горану Грлићу Радману да посети Србију и изразио наду да ће се та посета реализовати у најскоријем периоду.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Небојша Катић: Србији прети тешка дужничка криза

Небојша Катић: Србији прети тешка дужничка криза

5 (4) Једно од кључних питања с којима се срећемо је питање дејства корона вируса …

Лавров упозорио Селаковића: Опасни покушаји одустајања од Резолуције 1244

Лавров упозорио Селаковића: Опасни покушаји одустајања од Резолуције 1244

5 (1) Министар спољних послова Србије Никола Селаковић изјавио је данас у у Москви током …

2 Коментара

  1. i dosad bila, recimo onaj pistoljdzija i kafanski razbojnik, ona svetica bez kurca sto postala tata, pa onaj skriboman, babo i dreser ljutoga majmuna, et cetera, et cetera.

  2. e moj ercove, djed i babo ti se prevrcu u grobu, mek ti ko ratluk ruzovi, zato se ludi i maloumni bosanci i navadili pa jase kog stignu, dok ne nalete na cuskiju il glogovinu a onda na samar pa karavan pravac u bosnu.
    nekad ti je ercov bio sinonim za bistrinu, ostroumnost i inteligenciju, danas prevaranti i sluge tudjina, nude prsutu od 40 godina starih argentinskih mumija, nigde krava, nigde kajmaka i sira.
    nemo de mi vredjat inteligenciju, nosioce ordena svetoga, dar lepotanu od ludoga popa, satani vernoga.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend