Ниш: СНС, СРС и СПС потписали коалициони споразум о формирању власти у граду

Ниш: СНС, СРС и СПС потписали коалициони споразум о формирању власти у граду

0
(0)

Ниш — У Нишу је потписан коалициони споразум између СНС-а, СПС-а и СРС-а, што значи да ће те три странке убудуће чинити градску власт.

Њихов заједнички кандидат за градоначелника је Дарко Булатовић из СНС-а, пишу Јужне вести.
Како су рекли на потписивању, споразум је оквиран и тек следе анекси који ће детаљније дефинисати „поделу одговорности“.

“У овом коалиционом споразуму дате су само најгрубље контуре власти која ће бити у наредне 4 године, а анексима овог коалиционог споразума биће дефинисан остатак поделе одговорности у функционисању Града Ниша“, рекао је носилац листе СНС Зоран Перишић.

Он каже да је договорено да се у наредном мандату „разговара о људима, а не о странкама“.

“Договорили смо се да ћемо подржавати кандидате који су и ван странака, али су се до сада у свом раду исказали као стручњаци за неку област или као способни за решавање проблема“, рекао је Перишић.

У име Градског одбора СНС-а споразум је потписао нови повереник Звездан Миловановић, иначе директор нишке ТВ “Коперникус”, испред СПС-а Жарко Ранковић и Никола Савић испред СРС-а.

За социјалисте је ово такорећи наставак сарадње започете 2012. године.

“Ми смо се трудили да и у претходном мандату дамо значајан допринос развоју града колико је наша политичка снага омогућавала. Трудићемо се да и у наредном периоду нашу снагу усмеримо на решавање проблема наших суграђана и побољшање животног стандарда отварањем нових радних места“, рекао је Ранковић.

Српска радикална странка је први пут од оснивања добила могућност да буде део власти у Нишу, а с обзиром на критике СНС које су стизале из штаба радикала у Нишу претходне четири године, многе чуди данашње потписивање коалиционог споразума.

Ипак, лидер нишких радикала Никола Савић каже да Ниш има „милион проблема и да њихово решавање захтева учешће свих“.

“Што се нас из Српске радикалне странке тиче ми смо убеђени да можемо дати квалитетан и важан допринос у решавању проблема. Надамо се да ћемо, иако чинимо најмањи део пакета коалиције, бити препознатљиви у вршењу власти у овом граду“. рекао је Савић.

Иначе, предизборном коалицијом је дефинисано да листу око СНС-а чине и СДПС, ПУПС, Покрет социјалиста и Уједињена сељачка странка, а СПС има предизборни договор са Јединственом Србијом. Како је рекао нови шеф Одборничке групе СНС у Скупштини Града Зоран Перишић, новоформирана коалиција има подршку 45 одборника.

Јужне вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Огорчен порезом: И Турцима се плаћало и комунистима, али напредњаци нас одраше!

Огорчен порезом: И Турцима се плаћало и комунистима, али напредњаци нас одраше!

0 (0) Ниш — Парцела од 17,5 ари у Селу Суповац крај Ниша Сашу Стојановића …

Ниш: Нови рачуни за грејање шокирали грађане, Топлана негира поскупљење

Ниш: Нови рачуни за грејање шокирали грађане, Топлана негира поскупљење

0 (0) Ниш — Децембарски рачуни за грејање у Нишу непријатно су изненадили већину корисника …

Један коментар

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend