Ниш: Запосленима у Градској управи и јавним предузећима наређено да иду на отварање “Леонија”

0
(0)

Велики број службеника и секретара свих секретаријата Градске управе Ниш, како сами тврде, добио је “позив који се не одбија” – да се 25. априла појаве испред Леонија, који би председник Србије Александар Вучић тада требало да отвори. Поред њих, своја радна места напустиће и руководство појединих јавних предузећа, као и њихови запослени. За све њих, додају извори Јужних вести, биће обезбеђен превоз аутобусом.

позивницаПозивница коју је Јанић послао запосленима у Градској управи

Премда ће Вучић пресећи врпцу на улазу у фабрику Леони усред радног времена, око 10:30, велики број службеника, али и самих секретара нишке Градске управе, по свему судећи, напустиће радне положаје да би присуствовали овом призору.

Наиме, како каже извор Јужних вести, који је желео да остане анониман, на стотинак имејл адреса у Градској управи, стигла је позивница за отварање немачке фабрике. Позивницу је, каже, послао сам начелник Градске управе Љубиша Јанић.

Јанић је послао тај мејл свима. Касније, у току дана тражио је и да му се достави списак, тачан број из сваког секретаријата понаособ, ко ће све ићи – тврди извор.

Још један од извора из Градске управе каже да је готово свима наређено да у 9:20 буду на Тргу краља Александра, како би организованим превозом дошли до Леонија и дочекали председника Вучића.

Само по један радник мора да остане у канцеларији, сви остали морају да иду по налогу – додаје извор.

Службеница која се јавила новинарима, а желела је да остане анонимна, каже да се овакве наредбе први пут издају запосленима у Градској управи.

Знамо да су до сада водили колеге из јавних предузећа на сличне скупове, а сада је мејл стигао свима нама у Управи. Праве се и неки спискови са нашим именима и бројевима телефона, па ће се водити евиденција на уласку у аутобус. Људи су преплашени – прича потресно Нишлијка.

Међутим, да ли је и зашто начелник Управе слао промотивне мејлове приватне компаније, ко ће све напустити своје радно место у радно време и који су мотиви и услови за то, новинари Јужних вести нису добили од Јанића, јер се читав дан није јављао на телефон, нити одговарао на поруке, а његова секретарица је на сваки позив одговарала да је он „на састанку“.


Аутобуси и за запослене у јавним предузећима

Дирекција за јавни превозТржницаПаркинг сервис, према сведочењу радника, само су нека од нишких јавних предузећа чији ће се руководиоци и запослени, уместо послом за који их плаћају грађани, како кажу њихови службеници, бавити нечим што није у њиховој надлежности.

У Дирекцији за јавни превоз, тврди један од запослених, направљен је списак оних који ће својим присуством увеличати долазак председника Вучића. Додаје и да им је организован превоз, али се не ради о аутобусима који су у власништву саме Дирекције.

Терају нас да идемо. Постоје и спискови у којима пише ко ће да иде – наводи извор из Дирекције.

Он додаје да ће аутобус за запослене бити паркиран испред самог предузећа око 9:20.

Међутим, коментар од директора Дирекције Саше Петронијевића и овог пута је изостао, јер није одговарао на поруке и позиве новинара.

За разлику од њега директор Наиссуса Игор Вучић, баш и као директор Паркинг сервиса Дејан Димитријевић, тражили су од новинара питања СМС-ом. Ипак, одговор на питање у вези са присуством отварању Леонија никада није стигао.

Једини вољан за разговор био је директор Тржнице Горан Ђорђевић, који је рекао да се „нада да ће стићи на отварање, јер воли да присуствује помпезним стварима у Нишу“. Као још један од разлога, навео је потенцијално запослење његових родитеља у Леонију.

Имам доста обавеза, пошто покушавам да доведем предузеће у ред. Ако будем стигао, било би ми драго, пошто се отвара фабрика која ће да запосли толико људи у граду и да буде нешто добро за град. Ја страшно волим да се отвори фабрика да се запосли моја мајка, пошто не ради 20 година, радила је у Електронској, или отац који је отишао на Биро. Ја ако будем ишао, ићи ћу из задовољства што се нешто тако помпезно дешава – рекао је Ђорђевић.

Ко буде хтео од запослених, додаје, моћи ће да иде на отварање, али на личну иницијативу и ти сати му неће бити плаћени.

Подсетимо, Вучић ће према најавама доћи у Ниш да отвори нови погон фабрике Леони, али и да објасни Нишлијама зашто треба да поклоне аеродром Републици. Иако и чланови његове партије кажу да ће му бити организован митинг испред фабрике, повереник СНС Звездан Миловановић је рекао да је у питању „редовна државна активност“.

Истог дана када председник буде посетио Ниш, у среду 25. априла, али поподне, протест ће имати Иницијатива „Не дамо нишки аеродром“, која се бори да „Константин Велики“ остане у власништву Града. Придружиће им се нишка опозиција, као и Иницијатива „Не давимо Београд“, која ће двогодишњицу рушења у Савамали „прославити“ на протесту.

Јужне вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић забранио војну параду у Нишу заказану на годишњицу почетка НАТО бомбардовања

0 (0) Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће Србија у Нишу 24. марта …

Ниш: Пакетићи за сиромашну децу разграбљени међу запосленима Градске куће!

0 (0) Београдски глас – Пример колико поједини људи из власти могу морално ниско да …

2 Коментара

  1. Прво тера људе да му у току радног времена тапшу на отварању објеката а онда те исте људе назива лењивцима и нерадницима. Болесно!

  2. U vezi „zapošljavanja u novim fabrikama“
    A koliko Srbiju i srBski Narod koštaju novozapošljeni?

    ~12.000evra po radniku

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend