Нова открића злата на планини Дели Јован!

0
(0)

Ново откриће руде са великом минерализацијом злата у Источној Србији. Британска компанија „Ороген Голд Плц“ саопштила је на својој годишњој скупштини акционара у Лондону извештаје са истражних бушења на планини Дели Јован.

Ова бушења потврдила су високу концентрацију минерализације злата у околини старих рудника тог племенитог метала Гиндуша и Румсан на планини Дели Јован, где је утврђена висока концентрација злата од 63,4 грама по тони па до 133 грама по тони.

– Одушевљени смо урађеним послом у прошлој години. Подаци о високој минерализацији злата које смо добили истражним процесима на програму „Дели Јован“ су чврст доказ који нам обезбеђује да и даље вршимо значајна истраживања и бушења у том региону – рекао је за „Ало!“ извршни директор „Ороген Голда“ Ед Слоувиј.

Откада су започета истражна бушења које спроводе четири светске компаније и једна домаћа, јавност је упозната са правим златоносним потенцијалом Србије. У Србији највише налазишта злата има у источном делу земље, код Бора, Зајечара и Старе Планине. Има га и у пределу Рашке и Медвеђе. На тим локалитетима лежи злато вредно више од 50 милијарди долара.

 

2012

Ало

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Долар слаби и даље, цене нафте падају

0 (0) ЛОНДОН – Амерички долар је наставио данас силазни тренд на тржиштима валута због …

НАРКОМАН је продао Кинезима 4 милиона тона бакра, 130 тона злата и више од 1.000 тона сребра за само 350 милиона долара!

3.8 (26) Београд — Kинеска компанија „Зиђин“ започела је израду главног рударског пројекта експлоатације подземног …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend