fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Нова открића злата на планини Дели Јован!

0
(0)

Ново откриће руде са великом минерализацијом злата у Источној Србији. Британска компанија „Ороген Голд Плц“ саопштила је на својој годишњој скупштини акционара у Лондону извештаје са истражних бушења на планини Дели Јован.

Ова бушења потврдила су високу концентрацију минерализације злата у околини старих рудника тог племенитог метала Гиндуша и Румсан на планини Дели Јован, где је утврђена висока концентрација злата од 63,4 грама по тони па до 133 грама по тони.

– Одушевљени смо урађеним послом у прошлој години. Подаци о високој минерализацији злата које смо добили истражним процесима на програму „Дели Јован“ су чврст доказ који нам обезбеђује да и даље вршимо значајна истраживања и бушења у том региону – рекао је за „Ало!“ извршни директор „Ороген Голда“ Ед Слоувиј.

Откада су започета истражна бушења које спроводе четири светске компаније и једна домаћа, јавност је упозната са правим златоносним потенцијалом Србије. У Србији највише налазишта злата има у источном делу земље, код Бора, Зајечара и Старе Планине. Има га и у пределу Рашке и Медвеђе. На тим локалитетима лежи злато вредно више од 50 милијарди долара.

 

2012

Ало

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИЗ РТБ „Бор“ за три године „испарило“ 243 килограма злата

5 (1) БОР – Из погона Рударско-топионичарског басена (РТБ) „Бор“од 2014. до средине 2017. Године …

Добро си прошао будаку, дошли су само по твоје злато и сатове…

0 (0) Кућа министра просвете Младена Шарчевића је опљачкана, а провалник је однео накит и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *