fbpx

Новаковић: Предао сам Тужилаштву доказе против Вучевића и његовог саветника (видео)

5
(2)

Повереник Народне странке за Војводину, Борислав Новаковић, предао је Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, како је рекао, нове доказе који градоначелника Милоша Вучевића и његовог саветника Слободана Милића повезују са кривичним делом трговина утицајем.

Тужилаштву је предао бонитетни извештај компаније „ЕС-Цапитал 2013 ДОО“, која гради насеље Телепска долина, а чија је власница и директорка Милићева супруга.

Други документ је пословни профил Синише Мићевића, власника фирме „Цапител лигхт теам ДОО Ветерник“, и према тврдњи Новаковића, блиског сарадника Вучевића и његовог саветника. Новаковић тврди да је 2013. Милић тој фирми преписао земљиште на Зрењанинској петљи, које је касније, у поступку експропријације, откупио Град.

Документе које му, каже, доставља узбуњивач из Градске куће, до сада је објављивао на друштвеним мрежама, а ово је први пут да неке од њих предаје и Тужилаштву. Раније су за Н1 из Тужилаштва потврдили да је 30. септембра, против градоначелника и његовог саветника поднета анонимна кривична пријава, те да је у току провера основаности њених навода.

„Слободан Милић Боцара је главни човек Био елецтро теам-а. Био елецтра теам преноси непокретности у висини од 95 милиона динара на Цапител лигхт теам на пределу Зрењанинске петље. Све локације које је Био теам елецтро и непокретности које је пренео на Цапител лигхт теам, касније бивају предмет експропријације и Град их откупљује. Цапител лигхт теам води Синиша Мићевић. Поред Цапител лигхт теам-а, он је регистровао и ИЛФ на Бахамима. Из овог документа се јасно види да је НЕТО добитак те фирме 2,6 милиона евра. На мени је само да изразим основану сумњу да новац из новосадског буџета завршава на Бахамима“, рекао је Новаковић.

Н1 Београд

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србију до краја године чека још три милијарде евра Вучићевог новог дуга

5 (2) Други пакет помоћи привреди који обухвата двомесечну исплату 60 одсто минималне зараде, што …

Како Весићево “Око соколово” пуни џепове напредњака Мијаиловића и Горана Весића

0 (0) Јавна набавка београдског Паркинг сервиса за куповину џипова „Ранге Ровер“, расписана је са …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *