Додик: Службе Црне Горе роваре по Републици Српској, посебно по Херцеговини

Додик: Службе Црне Горе роваре по Републици Српској, посебно по Херцеговини

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Црна Гора мора да промени однос према српском народу у целини и да му да права и слободе каква ужива црногорски народ у Србији и Републици Српској.

Додик је указао да одређене службе Црне Горе “роваре” по Републици Српској, посебно по Херцеговини, где покушавају да дестабилизују тај њен део.

“Чак смо имали примере када су неки локални функционери тражили припајање Црној Гори једне од општина која је на граници са Црном Гором, што говори о покушају утицаја саме Црне Горе”, рекао је Додик новинарима у Београду.

На молбу да прокоментарише изјаву председника Црне Горе Мила Ђукановића да се “одређени кругови у Србији, укључујући и Српску православну цркву, труде да заоштре однос према Црној Гори”, Додик је навео да је непотребно то што је Ђукановић рекао, али да је очекивано.

“Мислим да је то грешка и да поготово Ђукановић не би требало да се стави у улогу да може да држи предавање српском народу и Србији у целини”, истакао је Додик.

Он је оценио да није пристојно да се Ђукановић “петља” у рад Цркве и да у том погледу даје препоруке.

“Стојим иза јединства СПЦ и мислим да би апсолутно било крајње некоректно према српском народу да се учини нешто о чему Ђукановић прича. Очигледно је да то што је рекао значи да је Црна Гора кренула тим путем”, навео је Додик.

Он сматра да Црна Гора мора да промени однос према српском народу у целини и да се у том погледу дају једнака права и слободе српском народу каква уживају црногорски народ и представници црногорске нације у Србији и Републици Српској.

“У многим општинама у Републици Српској Црногорци су изабрани у Вијеће националних мањина и са њима веома успешно сарађујемо. Са друге стране, поруке које су дошле од Ђукановића апсолутно нису биле потребне. Република Српска ће наћи своју политику и одговоре на све то”, нагласио је Додик.

Ђукановић је изјавио да део јавности у Србији оспорава право Црној Гори да доноси одлуке у сопственом интересу, као и да су се одређени кругови у Србији, носиоци власти, медијски и Српске православне цркве трудили да заоштре однос према Црној Гори.

Ђукановић за Телевизију Црне Горе рекао да “последњих годину долази до заоштравања односа Србије са Загребом, Приштином, па и Подгорицом, те да не може да разуме чему кварење односа Србије са суседима”.

Александар Вучић је – коментаришући интервју Мила Ђукановића на РТЦГ – казао да је Црна Гора забранила интелектуацлима да уђу, а Србија криминалцима, овима који се убијају по Бечу.

Додао је да Црна Гора забрањује улазак онима који другачије мисле.

(РТРС)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ЈОВО БАЈИЋ: Kако је покатоличена западна Херцеговина (видео)

ЈОВО БАЈИЋ: Kако је покатоличена западна Херцеговина (видео)

Гост Тв Рас, емисије ” А ШТА ВИ МИСЛИТЕ” аутора и водитеља Ратка Дмитровића, био …

Специјална полиција биће распоређена на север Црне Горе

Специјална полиција биће распоређена на север Црне Горе

Менаџмент Управе полиције је на одржаном колегијуму донео одлуку да се део Сектора специјалне полиције …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *