novi-sad01-setnja

Нови протест против полицијске репресије данас у Новом Саду

4.7
(15)

„Борба за истину и правду наставља јер је за сада кривична пријава поднета само против једног полицајца, а у нападу на младића ометеног у развоју, како и снимци показују, учествовало је њих тројица“, стоји у позиву на протест због полицијске репресије и тортуре који ће се одржати данас у 19 часова у Новом Саду испред Основног јавног тужилаштва.

Организатори скупа су подсетили да је у првом саопштењу у петак Полицијска управа Нови Сад навела да су младића претукла „непозната лица“, а да је неколико сати након тога у другом саопштењу МУП-а речено да је Сектор унутрашње контроле покренуо кривични поступак против инспектора Слободана Дрманца, пише 021.рс.

– Нећемо дозволити обмањивање јавности и манипулацију полуистинама. Сви знају да Слободан Дрманац није био сам те ноћи. Јавност тражи одговорност свих полицајаца који су учествовали у овом кривичном делу и за њихове надређене. Режим је спреман да жртвује једног како би заштитио све починиоце и њихове налогодавце. Зато је важно да се сви појавимо на скупу и да им покажемо да им то овог пута неће проћи – наводи се у позиву.

Организатори наводе да су захтеви исти као и на протесту у четвртак, а то је да се објаве истините информације у вези са онима који су злостављали и мучили младића ометеног у развоју, да починиоци дају оставке и да буду процесуирани.

Такође, тражи се пуштање на слободу свих оних који су током недавних протеста приведени, пребијени и осуђени под лажном оптужбом и с лажним сведочењима полицајаца, као и да се новац намењен полицији преусмери у здравство како би се повећали ресурси у људству и опреми за борбу против пандемије вируса корона.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„И зграда БИГЗ обећана Малом?!“

5 (4) „Изгледа да се продајом ‘Београђанке’ фирми блиској министру финансија са плагираним докторатом неће …

Полиција чува и нелегалну викендицу Томислава Николића

3.7 (3) Полицијска патрола која би требало да обезбеђује Томислава Николића, бившег председника Србије, надзире …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *