fbpx

Обрадовић: СЗС подржава Декларацију НДМБГ о бојкоту избора, формира се штаб за бојкот

5
(2)

Председавајући Савеза за Србију (СзС) и лидер Двери Бошко Обрадовић казао је данас да Савез за Србију у потпуности подржава Декларацију о бојкоту избора Иницијативе „Не давимо Београд“ и оценио да је то „озбиљна платформа“.

Обрадовић је новинарима казао да ће странке и појединци који су прогласили бојкот, формирати заједничко Kоординационо тело за кампању бојкота, и да су спремни да разговарају о условима за слободне и фер изборе.

Додао је да су врата Kоординационог тела за бојкот „широм отворена и за странке које још нису прогласиле бојкот“.

„Није овде у питању бојкот избора, већ бојкот ненормалног система“, изјавио је Обрадовић.

Обрадовић је навео да СзС тражи обавезујући свеобухватни споразум о изборним условима, с гаранцијама, о чему ће, како је најавио, разговарати са „свим домаћим и међународним факторима“.

Он је рекао да за СзС није прихватљив дијалог као на Факултету политичких наука о изборним условима, а и да је неприхватљиво да председница Скупштине Србије модерира разговоре о изборним условима уз посредовање ЕУ у Скупштини Србије.

„Ми немамо о чему да разговарамо ако је тема избори у марту“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је казао да председник Србије Александар Вучић води „тајне преговоре о признању независности Kосова“ и да је то кршење Устава Србије и Резолуције Савета безбедности УН 1244. из 1999. године.

Он је изразио поштовање према ректорки Универзитета у Београду Иванки Поповић и навео да су студенти који су 13 дана блокирали зграду Ректората „одбранили част Универзитета“.

Обрадовић је нагласио да је потребна ревизија свих диплома званичника у јавном сектору.

А „Ана Брнабић не заслужује никакво коментарисање, постала је Александар Вучић два“, рекао је Обрадовић на коментаре премијерке Србије Ане Брнабић о блокади Ректората и ректорки Иванки Поповић, и додао да су у кабинету премијерке „најмање два лажна доктора“.

Александар Ивановић, из Социјалдемократске странке, казао је да је европска иницијатива за мартовске изборе закаснила.

Он је као „сраман“ оценио „последњи напад на ректорку Поповић“.

Иницијатива „Не давимо Београд“ је Декларацијом о бојкоту избора позвала грађане да не учествују на „лажираним“ изборима и да не дају „привид легитимитета институцијама“ које, како наводи, „пакују реке у цеви, гуше слободне медије и избацују људе из њихових домова“.

Наводећи да Декларација описује „тешко стање у окупираној Србији за које је одговорна криминално-партијска елита Александра Вучића“, представник Иницијативе „Не давимо Београд“ Добрица Веселиновић је оценио да се протеклих година грађанима „миц по миц“ одузимају права и слободе.

Декларацијом је најављено спровођење активне кампање за бојкот избора „по зградама, улицама, градовима, селима широм Србије“ као и борба за „будуће слободне и фер изборе на свим нивоима и слободу медија“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

СзС: У суботу скуп опозиције којим ће бити означен почетак кампање бојкота избора

1 (5) Савез за Србију (СзС) саопштио је да ће српска опозиција која бојкотује изборе …

Песма за лажну опозицију, сорошеве паткаре и све остале који излазе на лажне Вучићеве изборе (видео)

5 (14) Ви који бисте да излазите на Вучићеве изборе, послушајте и погледајте. Србија данас …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *