Насловна / Србија / Економија / ОЛОШУ НАПРЕДЊАЧКИ! Објавите уговор о концесији за београдски аеродром!

ОЛОШУ НАПРЕДЊАЧКИ! Објавите уговор о концесији за београдски аеродром!

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић казала је да развој нишког аеродрома „Константин Велики“ није ограничен концесијом за београдски аеродром „Никола Тесла“, као и да се он не спомиње у концесионом уговору са француском компанијом „Ванси“.

Михајловић је, реагујући на текст „Држава Србија званично потврдила – аеродром ‘Константин Велики’ ограничен на милион путника све до тренутка кад ‘Никола Тесла’ не буде досегао 12 милиона путника“, који је објављен на порталу Тангосиx.рс, навела да анализе које су рађене показују да се таква ситуација неће догодити.

Како је навела, Аеродром „Никола Тесла“ ће имати више од 12 милиона путника годишње много пре него што нишки аеродром буде имао милион путника у једној години.

Према њеним речима, Уговор о концесији прописује потребу „за консултацијама са концесионаром искључиво у периоду док Аеродром ‘Никола Тесла’ не достигне 12 милиона путника годишње и уколико било који други аеродром који се налази у радијусу од 150 до 230 километра услужи више од милион путника годишње“.

Додаје да је суштина у томе да оба услова морају бити испуњена истовремено.

Министарка је казала да Србија није у обавези да аутоматски плаћа било какву одштету концесионару, чак и у случају да нишки аеродром достигне милион путника пре него што београдски постигне 12 милиона путника.

„У таквој ситуацији, дужност Владе била би да да образложење и објашњење концесионару и да докаже да су до тога довеле објективне и тржишне околности које не утичу на аеродром у Београду, чиме би избегла плаћање било каквих компензација или продужавање периода трајања концесије“, навела је она.

Михајловић је додала да се политика Владе заснива на томе да сваки аеродром у Србији треба да се развија колико год тржишни услови то дозвољавају.

Она је казала да ни она, ни председник Србије Александар Вучић, као ни Влада Србије немају разлога да се „било коме правдају зашто желе да развијају аеродром у Нишу и зашто желе да Влада поврати управљање над тим аеродромом.“

Михајловић је додала да је главно ограничење за развој нишког аеродрома недовољно инвестирање.

„Намера Владе је да убрзано инвестира у побољшање инфраструктуре нишког аеродрома, како би био конкурентан осталим аеродромима у окружењу. Прелазак управљања са града Ниша на Владу Србије мотивисан је управо отклањањем ове кључне препреке будућем развоју ‘Константина Великог'“, изјавила је она.

Бета

Актуелно

Београд: У току протест „Један од пет милиона“ и шетња до РТС

Протест против актуелне власти „Један од пет милиона – Сви као један“ почео је око …

БУДУЋНОСТ СРБИЈЕ“ ОЈАДИЛА СРБИЈУ: Погледајте колико је коштао само долазак СНС-оваца из Крагујевца

На митинг „Будућност Србије“ из Крагујевца је, према нешто слободнијој новинарској процени, данас око поднева …

2 Коментара

  1. Masoni !
    Belosvetski
    odlučili da unište okupiranu Srbiju i srBski Narod !

  2. Hahahaha. Rakunka bi da „ulaže“ naše pare iz budžeta u aerodrom da bi ga potom opljačkali do cigle. Kao i svi rakuni, i Zoka rakunka voli da pere, doduše ona pere pare. Ostalo izgleda nikad ne pere.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons