Оружане снаге Венецуеле од 21. јула обезбеђују свих 14.515 изборних места

0
(0)

НАЦИОНАЛНЕ боливарске оружане снаге Венецуеле (FANB) – у тренуцима када је земља суочена са новим налетима подривачких чинилаца које подржавају влада Сједињених Америчких Држава и Европска Унија – изнова су потврдиле своју верност одбрани националног достојанства, суверенитета и независности Венецуеле.

„Нећемо се одрећи нашег права на слободу, независност и суверенитет. Дочекаћемо их постојани и верни уставности и институцијама, поштујући људска права и поштујући сваку институцију и свако људско биће“, наводи се у саопштењу венецуеланске војске које је у среду у Каракасу прочитао министар народне власти за одбрану Боливарске Републике Венецуеле Владимир Падрино Лопез, у присуству припадника војног врха земље.

У истом саопштењу FANB, одбацује се изјава председника Сједињених Држава Доналда Трампа, који је запретио венецуеланском народу увођењем строгих економских санкција уколико настави са припремама за сазивање Националне уставотворне скупштине (ANC), чији ће се чланови бирати 30. јула.

У саопштењу које је прочитао Лопез, додатно се наглашава:

„Такве претње представљају дрско уплитање у унутрашња питања једне државе којим се крше међународно право и принцип самоопредељења народа, што је стари обичај северноамеричких империјалиста. FANB ће остати чврсто и до краја привржена Уставу Републике и одржавању избора за Националну уставотворну скупштину као путу ка националном дијалогу и очувању суживота у миру.“

Министар Лопез је прецизирао и упозорио:

„Због тога, припадници и припаднице војске наше отаџбине биће распоређени на територији целе земље, извршавајући оперативну наредбу у оквиру ,Републичког уставотворног плана 2017’ како би се гарантовало пуно и несметано коришћење права гласа свих Венецуеланаца и Венецуеланки. У новоствореним околностима, иза којих стоје они чији је циљ успостављање услова за страну интервенцију, војни сектор је уверен да ће држава на адекватан начин оценити и анализирати мрачне намере које се крију иза злобних декларација. Војни сектор је веран слободарским традицијама које су иза себе оставили Симон Боливар, Езекијел Замора и Уго Чавез и браниће национално достојанство, суверенитет и независност, налазећи решење за проблеме који штетно утичу на законске оквире и разумевање које је увек красило народ Венецуеле“.

Министар одбране је упозорио да су претње владе Сједињених Држава усмерене на суверенитет Венецуеле и да су напад на национални идентитет земље.

„Народ Венецуеле је херојски и мирољубив народ који жели да континуираним радом доноси напредак нашој отаџбини. То је народ чија се историја одсликава у његовим ослободиоцима“, истакао је.

Лопез је истакао: „Избори 30. јула треба да се одрже у атмосфери мира и здравог разума. Усредсредимо се на суштину тог процеса и одржимо га у миру“.

Према његовим речима, припадници FANB биће распоређени од петка, 21. јула, на 14.515 бирачких места у целој земљи, извршавајући оперативну наредбу у оквиру „Републичког уставотворног плана 2017“ чији је циљ да се заштити изборни процес планиран за 30. јули.

„FANB ће подржати тај демократски изборни процес којим се сазива венецуелански народ као изворни носилац суверене власти“, закључио је Лопез.

AVN – Новинска агенција Венецуеле

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић криминалцима и партијским ескадронима замењује војно-полицијске јединице Kоманданти јединица “стажирају” у затворима

5 (11) „Благовремененом“ реакцијом Војске Србије мигранти у камповима за избеглице у реону Шида „стављени …

Аустрија на границама распоређује војску

4.8 (5) Припадници резервног састава аустријске војске од сутра после подне први пут у историји …

Један коментар

  1. Valjda je narod Venecuele svestan šta ih čeka ako svrgnu postojeću vlast. Proći će kao Irak i libija. gde god su SAD i EU uvodile „demokratiju“ ostala je pustoš u krvi naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *