Ослобођен Предраг Бубало

0
(0)

Бивши министар привреде Предраг Бубало и остали оптужени ослобођени су у првостепеној пресуди за злоупотребе у вези Луке Београд, сазнаје Б92.
Њима су се на терет стављале злоупотребе приликом продаје пакета државних акција у Луци Београд, предузећу „Ворлдфин“ из Луксембруга 2005. године, чиј је крајњи власник бизнисмен Милан Беко.

Изрицању пресуде данас је присуствовао и Милан Беко, који је претходно пратио и завршне речи тужилаштва и одбране.

Ово је првостепена пресуда на коју тужилаштво за органзиовани криминал има право да уложи жалбу Апелационом суду Београду.

Поред Бубала у овом поступку су због кривичног дела злоупотреба службеног положаја оптужби су ослободјени извршни директори Агенције за приватизацију Миодраг Ђорђевићаи Горан Мрђа, директор Центра за тржиште капитала Алексеј Мисаиловић, директор Акцијског фонда Александар Грачанац и директор Сектора за анализу, припрему и организацију продаје у Акцијском фонду Јасмина Драгутиновић.

Бубало негирао кривицу: На мени сакупљају политичке поене

Због кривичног дела злоупотреба положаја оптужби је ослобођен бивши директор Привредног друштва Лука Београд АД Мирослав Дробац и бивши финансијски директор тог привредног друштва Душан Косовац.

Тужилаштво Бубала терети да је злоупотребио службени положај, јер је као министар пропустио да врши надзор приликом продаје акција Луке Београд које су продате за мању вредност од економске, па је држава остећена за више милиона евра.

Суђење Бубалу и осталима почело је у јулу 2014. године, када је бивши министар детељно излагао своју одбрану и негирао оптужбе за злоупотребу службеног положаја.

Лука Београд је продата 2005. године фирми Ворлдфин из Луксембурга чији је власник Милан Беко, који је овом поступку био сведок. Током свог сведочења пред судом, бизнисмен је рекао да му је куповина Луке био један од најгорих послова у животу и да се покајао што је у њега ушао.

У септембру ове године Лука Београд је огласила продају поједине имовине друштва, као и имовину прве и друге групе повезаних лица.

Б92, Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Звонко Веселиновић, Милан Радоичић и њихови пословни партнери приватизацијом три предузећа до уносног посла за ЕПС

4.8 (5) Бизнисмени са севера Kосова Звонко и Жарко Веселиновић и Милан Радоичић, заједно са …

ПАМЕТНИ СРЕДИО! Етихад за 49% Ер Србије платио 40 милиона €, па сада продао Србији 31% за 100 милиона €

4.5 (11) Србија је 2013. године, компанији „Етихад“ из Уједињених Арапских Емирата продала 49% удела …

3 Коментара

  1. srbija je SPAHILUK ORGANIZOVANOG KRIMINALA !!! BALKANSKI AUŠVIC !!!

  2. Svaka slobada ima cenu koliko je ova zna samo AV

  3. VALJDA CE I MENE DA OSLOBODE ZBOG PARKIRANJA ( PED DANA ZATVORA ).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend