ОТКРИВАМО: НДС већ добио понуду напредњака: Тадићу МУП и просвета!

0
(0)

Званични преговори нису почели, али обриси будуће владе на основу неформалних контаката страначких функционера могу се назрети. Оно што је извесно јесте да СНС већи капацитет за преговоре даје Новој демократској странци у односу на СПС.

Осим могућа три ресора, према сазнањима „Блица“, није искључено да се НДС понуде још нека оперативна места која тек треба да се прецизирају.

Од персоналних решења извесно је да Миодраг Ракић улази у институције система. Према незваничним наводима, он ће због постигнутих резултата у борби против корупције и криминала у време претходних влада бити буквално једини страначки функционер који ће моћи да бира. Ракић, који је био први на листи НДС, према незваничним наводима, осим ресора МУП може да добије и понуду да управља БИА или тимом за борбу против корупције. Када је реч о просвети ,није искључено да ово министарство НДС повери професорки Филозофског факултета и некадашњој државној секретарки у Министарству просвете Тинде Церовић Ковач.

Међутим, у редоследу корака прво је на реду Председништво напредњака, на коме би требало да се донесе и званична одлука са ким СНС улази у преговоре о влади. Према незваничним наводима, седница Председништва требало би да се одржи почетком следеће недеље.

У току је верификација мандата будућих посланика па треба очекивати крајем следеће и почетком наредне недеље формирање парламента, а потом и именовање Александра Вучића за мандатара, што је предуслов за званичне преговоре о будућој влади.

Професорка (жена која је уништила српску просвету)

Није искључено да НДС повери министарство просвете професорки  Тинде Церовић Ковач

СВМ би државне секретаре

Последњих дана у појединим медијима је навођено да ће СНС правити владу само са Савезом војвођанских Мађара. Како каже председник те странке Иштван Пастор, СВМ би у новој влади био заинтересован за места државних секретара у неколико ресора и да би се радо фокусирали на питања инфраструктуре, здравства, социјалне заштите, привреде и пољопривреде.
– Добро би било да у тим областима СВМ има места државних секретара, јер би на тај начин представници Мађара могли да учествују у процесима који су важни и за мађарску заједницу – објаснио је Пастор.

Нећу са СПС

Лидер НДС Борис Тадић у изјави за „Блиц“ каже да је НДС отворена за разговоре о евентуалном учешћу у будућој влади, али и да до сада о томе није било разговора.
– До сада није било никаквих преговора о влади и разговори нису вођени ни на једном нивоу – истиче Тадић.
Он додаје да није одступио од свог става да нема владе са социјалистима.

 

Блиц

фото: А. Исаковић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Годину дана од афере Kрушик: Александар Обрадовић и даље талац режима

0 (0) Годину дана навршило се 18. септембра, од кад је на свом радном месту, …

Вучић распродаје државу да би нахранио напредни мафијашки клан

5 (6) Тужитељка Доловац вероватно има своје разлоге за невидљивост и неадекватан рад. Надам се …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *