ОТВОРЕНО ПИСМО пријатеља Александра Дорина председницима Србије и Српске, Влади Србије и Српске и свим медијима

ОТВОРЕНО ПИСМО пријатеља Александра Дорина председницима Србије и Српске, Влади Србије и Српске и свим медијима

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
ВЛАДА СРБИЈЕ
ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
СВИ МЕДИЈИ

 

Поштовани/а,

Већ неколико дана је прошло како сте на електронским медијима могли прочитати вест да је ухапшен господин Alexander Dorin (Борис Крљић), аутор књиге „Сребреница како се заиста збило“. У италијанској и немачкој штампи ова својеврсна књига/документ представљена је као – књига која је срушила лаж.

Да Вас подсетимо, Александар Дорин је Швајцарац српског порекла, родитељи му потичу из Републике Српске. Одрасли су по сиротиштима, јер им је за време Другог светског рата побијена сва ближа и даља родбина. Живели су у Швајцарској и нажалост су обоје преминули. Од деце су имали само Александра. Александар је 16 година истраживао “Сребреницу” и на основу тог истраживања је написао књигу која је срушила званичну верзију приче коју пропагирају западне земље и муслимани о Сребреници. За све што је писао имао је необориве доказе. У последње време добијао је учестале претње смрћу од стране муслиманских екстремиста, али није одустајао.

Из медија и са друштвених мрежа сазнали смо да му је дана 17. 06. 2015. године швајцарска полиција упала наоружана у кућу, све су ломили и кршили тражећи нешто?! Одведен је на непознату локацију и ту су га задржали. Ово је сазнање од људи који су видели то хапшење, а на инсистирање многих заинтересованих поштоваоца рада Александра Дорина, медијских редакција, као и слободних домаћих и страних новинара коначно је тек руска редакција добила обавештење да се заиста налази у притвору.

Александар се у последње време кроз свој рад зближио са Југославом Петрушићем. Када је ухапшен рекао је свом станару да обавести Петрушића о хапшењу. Немамо информацију да се Петрушић игде огласио по питању хапшења Дорина.

Иначе, Александар се поред активности за припрему снимања филма о својој књизи, припремао и за видео учешће на конференцији о Сребреници, која се почетком месеца догађа у Београду.

На друштвеној мрежи Фејсбук, Александрови пријатељи, нас преко 1.500 (и сваки дан све више), основали смо страницу „ Podrska za Alexandеra Dorina /Untestûtzung fûr Alexander Dorin“ и покренули петицију са потписима коју ћемо послати јавном тужиоцу Швајцарске, за ослобађање Александра Дорина.

Ми, Александрови пријатељи, пратиоци и поштоваоци, који пратимо његов рад скоро деценију, апелујемо на све релевантне институције Републике Србије и Републике Српске да потрагу за Александром подигну на државни ниво, да се укључе и ступе у контакт са швајцарском полицијом и правосудним органима, како би сазнали где је Александар и да му помогнемо, исто онако како је он нама помагао да скине са нас бреме имена “геноцидног народа”.

Молимо Вас да заштитите и Александра Дорина и његово дјело, сматрамо да је то морална обавеза свих нас.

Молимо све медије у Србији и Републици Српској да објаве овај наш апел.

 

С поштовањем,

Пријатељи Александра Дорина

 

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ОТВОРЕНО ПИСМО АМБАСАДОРУ САД – Да ли ћутите о криминалу породице Вучић, због обећања да ће признати независност Косова?

ОТВОРЕНО ПИСМО АМБАСАДОРУ САД – Да ли ћутите о криминалу породице Вучић, због обећања да ће признати независност Косова?

Његова Екселенција амбасадор САД г-дин  Кајл Скот  19. јун, 2018. године Београд, Србија Ваша Екселенцијо, …

Прогон Александра Дорина: Србија ћути

Прогон Александра Дорина: Србија ћути

– Да би се открила права истина о дешавањима у Сребреници, Александар Дорин је учинио …

7 Коментара

 1. Ђубрета го њива швајцарска срамотно хапшење па тога нема у африци.Швајцарци су срамно

  пресудили да се зликовац и ратни злочинац орић испоручи босни.Ту је наша дипломатија криминално

  затајила за то се протерује швајцарски амбасадор и размишља о прекиду дипломатских односа.Важи

  неписано правило да је швајцарска неутрална земља?Мало сутра !У њиховој А репрезентацији

  фудбалској игра чак 5 шиптара, земља важи за изузетно тешку за добијање држављанства али то не

  важи за шиптаре.Зликовца папу у ватикану константно и једино чува швајцарска гарда

 2. DALI JE OVO DEMOKRATIJA ZA KOJOM LUDI SRBI HRLE ??????

 3. Za mene se u ovom slucaju postavlja samo jedno pitanje.
  Zasto se srpske institucije, a po potrebi i vlast, ne angazuje adekvatno na promociji i prezentaciji dela Aleksandra Dorina “”Srebrenica, kakao se i zasto dogodilo”” .
  Imam, posebno u vidu da je to sada izuzetno aktuelno, vis-a-vis, britnske rezolucije povodom podnet UN povodom predstojeceg obelezavanja 20 gdina Srebrenice, na nacin koja je neosnovan, izuzetno provokativn i nadasve stetan za srpski narod i stabilnost u regionu..

 4. Већина медија у Србији и Српској купљени су од стране западних криминалаца. Тешко да ће ико ово објавити. Остаје нам само да се ослонимо на ове друштвене мреже.
  Александре, Бог ти дао здравља и снаге да све ово издржиш.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *