Ово су људи и фирма преко које Вучић и Мали извлаче огроман новац пљачакајући Србију (видео)

5
(3)

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је јуче, у петак 19 фебруар да је Народна странка „објавила рат корупцији, чији је највећи генератор и гигант“ компанија “Миленијум тим” која служи за преливање новца из буџета у приватне џепове и која је повезана са породицама председника Србије Александра Вучића и министра финансија Синише Малог.

„Имамо документ који је недвосмислен доказ за одлазак у затвор, а који указује на корупцију у врху режима у корист ’Миленијум тима’. Обећавам да ће због тога у затвор отићи или министар пољопривреде Бранислав Недимовић или министарка енергетике Зорана Михајловић или обоје са власницима Миленијум тима Иваном Бошњаком и Стојаном Вујком. То ће се догодити када правосуђе буде ослобођено“, рекао је Јеремић на конференцији за новинаре у Лесковцу.

Јеремић је показао интерни документ, односно инструкцију које је Министарство енергетике дало Електропривреди Србије о томе како да одбије пољопривреднике из целе Србије који су се јавили на конкурс за довођење електричне енергије до њихових поља, осим пољопривреднике из три села у Србији, од којих је једно Винарце код Лесковца, где је “Миленијум тим” купио 185 хектара винограда и закупио још 521 хектар.

„Министарство пољопривреде је расписало конкурс којим је позвало све пољопривреднике из целе Србије да се пријаве за довођење струје на своја имања, а онда је отишла инструкција ЕПС-у у којем се налаже да буду одбијени сви захтеви који нису из Винарца и још два села у општинама Варварин и Житорађа. То је за затвор“, рекао је Јеремић.

Јеремић је, поводом почетка дијалога власти и опозиције о изборним условима уз посредовање ЕУ, рекао да се Народна странка спрема за кампању, али да то „не значи да ће и учествовати на изборима“.

„На изборима ћемо учествовати искључиво ако буду фер и поштени. Ако то не буде случај, бојкотоваћемо поново“, рекао је Јеремић.

Јеремић је позвао опозиционе странке на договор о два преговарача који ће представљати опозицију у дијалогу, и додао да они који „инсистирају да седну за сто са страначком заставицом више воде рачуна о својој кампањи него о фер изборима“.

„Они који дијалог виде као почетак своје кампање за изборе немају часне намере“, рекао је Јеремић.

Потпредседник Народне странке Мирослав Алексић упитао је Недимовића и Зорану Михајловић „зашто лажу грађане Србије и како их није срамота“, као и зашто грађани не могу да добију струју до својих поља, а “Миленијум тим” може.

Алексић је рекао да је “Миленијум тим” повезан са породицама Вучић и Мали и да је та компанија брату министра финансија Предрагу Малом дала стан и аутомобил „ауди А6“, а да је фирма „Оли“ у власништву браће Мали један од саветника Миленијум тима.

„Предраг Мали и Андреј Вучић су најбољи пријатељи, то је јавно рекао Синиша Мали. Премијерка Ана Брнабић је такође у пријатељским односима и са Синишом Малим и са породицом Вучић, као и са ’Миленијум тимом’ још из времена када је била у НАЛЕД-у, где је била са Иваном Бошњаком. Они преливају државни новац у њихове приватне џепове“, рекао је Алексић.

„Нећемо им то дозволити, без обзира да ли је реч о Врањској бањи коју купују или о виноградима код Лесковца. Када Народна странка преузме одговорност, мораће да докажу сваку циглу, а ако не буду могли да докажу, имовина ће им бити одузета и продата, а новац враћен у државни буџет“, рекао је Алексић.

Потпредседник Градског одбора Народне странке Лесковац Милош Миладиновић рекао је да је вредност земљишта код Лесковца пре лицитације процењена на 140 милиона динара, а да ју је потом “Миленијум тим” купио за 67 милиона динара.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Где је бре фотка и видео татиног сина са два другара, оном што му је одсечена глава и оном што је у затвору?!

Где је бре фотка и видео татиног сина са два другара, оном што му је одсечена глава и оном што је у затвору?!

4.7 (3) Ништа од шока за Европу и свет, како је најавио Александар Вучић. Опет …

И Вучићевој игри је дошао крај

И Вучићевој игри је дошао крај

5 (22) У рату против мафије, Александар Вучић ратује против себе. Хапшењем криминалне групе Вељка …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend