Насловна / Србија / Хроника / Овог лопова и шпијуна још нисте ухапсили?

Овог лопова и шпијуна још нисте ухапсили?

Уносио сам девет по девет хиљада евра – тако министар одбране Александар Вулин одговара на питање КРИК-а како је у Србију доспело 205.000 евра потребних за куповину стана а за које Вулин тврди да је позајмио од супругине тетке из Канаде.

Новинарка КРИК-а Бојана Павловић каже за Н1 да јој је министар први пут одговорио на ово питање, које они већ дуже време постављају, а тврди да је изјаву успела да забележи као телефонски аудио снимак.

Практично то би значило да је више од 22 пута уносио по 9.000 евра.

Више о куповини стана, теткиној позајмици и увредама које на рачун новинара, који испитују ову тему, последњих дана путем саопштења упућује Покрет социјалиста – на чијем је челу министар Александар Вулин – од њега није било могуће сазнати.

Вулин није желео да одговара на новинарска питања на догађају ком је присуствовао.

Подсетимо, Агенција за борбу против корупције је, у току провере имовине министра Вулина, утврдила да није јасно из којих средстава и на који начин је платио стан од 107 метара квадратних у Београду, због чега је сачинила извештај и проследила га Тужилаштву за организовани криминал.

Тај извештај је пре неколико дана објавила Мрежа за истраживање криминала и корупције.

Вулин је, какопише у извештају, навео да су да су он и супруга позајмили 205.000 евра од њене тетке из Канаде. Као доказ, предао је признаницу с потписом његове супруге Наташе на којој је писало да је примила новац и да је рок за враћање десет година. Потписа тетке из Канаде на признаници није било.

Тадашња директорка Агенције Татјана Бабић обратила се Царини и Управи за спречавање прања новца. Да је неко у земљу унео 205.000 евра у кешу, то не би могло да прође незапажено. По закону је дозвољено да се преко границе непријављено пренесе максимално 10.000 евра, а за сваки већи износ мора да се обавести царина и да се објасни порекло новца.

Не постоји, међутим, забележен податак да је било ко од супружника Вулин, као ни тетка из Канаде, унео новац у Србију. Ни Управа за спречавање прања новца која евидентира новчане трансакције није пронашла да је на њихове или рачун продавца стана уплаћен поменути износ, пише у извештају.

Н1

Актуелно

И Војном синдикату прети судбина Полицијског: Хоће да нам узму репрезентативност

Хоће ли, после једног полицијског и Војни синдикат који критикује своје послодавце остати без репрезентативности? …

ДЕ СИ БРЕ ГАНДИ, ништа гладовање и то?

Министар одбране Алексанадар Вулин изјавио је данас да жели да види кајање код оних који …

4 Коментара

 1. Šta da hapse jadnog ministra I šta ima da se meša Agencija koja (ne)podržava korupciju, a i sam Vulin tvrdi i ne krije, a svi mu veruju, da je stan kupio od para koje mu dala ženina tetka. Vulin još uvek unosi iz Kanade po 9000 evra i još dugo to će raditi, velika para je to, a on isključivo poštuje naše zakone, normalno do prve krivine. O tome je ispevana i balada. Pesma “BALADA O KANADSKOJ TETKI“ (http://www.espreso.rs/) je dala dosta detalja o ženinoj tetki Vulina, a postičiće pravu vrednost kada šef natera Vulina da je nauči na pamet i svako jutro je recituje u ministarstvu i da je urami i okači u svakoj sobi stana kojeg mu kupila tetka, a u ministarstvu pored slike njegovog vrhovnog komandanta. Čestitke autoru, koji mora da je blizak Vulinovoj tetki u Kanadi. Obično naši ministri najpre se obrate, kome, no tetki: Vulinu tetka kupila stan, svojevremeno ministru Đeliću tetka omogućila da stanuje u njenom stanu u Beogradu, a spavao je na patosu. Tako je zaradio za par godina 15 miliona evra. Tetka je tetka, nikada se ne odričite nje. Jedan minister je raspolagao sa koferčetom punim tuđim devizama i bio u blizini Banane. Od muke je propevao “Miljacku“.

 2. Ovog mazgova da mi je da ga uhvatim za magarece mu usi,
  cini mi se da bi mi ostale u rukama, iscupao bi mu ih !

 3. Šta da hapse jadnog ministra, kada nije jedini i šta ima da se meša Agencija za borbu protiv korupcije, a i sam Vulin tvrdi i ne krije, a svi mu veruju, da je stan kupio od para koje mu dala ženina tetka. Vulin još uvek unosi iz Kanade po 9000 evra i još dugo to će raditi, velika para je to, a on isključivo poštuje naše zakone, normalno do prve krivine. O tome je ispevana i balada. Pesma “BALADA O KANADSKOJ TETKI“ (http://www.espreso.rs/) je dala dosta detalja o ženinoj tetki Vulina, a postičiće pravu vrednost kada šef natera Vulina da je nauči na pamet i svako jutro je recituje u ministarstvu i da je urami i okači u svakoj sobi stana kojeg mu kupila tetka, a u ministarstvu pored slike njegovog vrhovnog komandanta. Čestitke autoru, koji mora da je blizak Vulinovoj tetki u Kanadi. Obično naši ministri najpre se obrate, kome, no tetki: Vulinu tetka kupila stan, svojevremeno ministru Đeliću tetka omogućila da stanuje u njenom stanu u Beogradu, a spavao je na patosu. Tako je zaradio za par godina 15 miliona evra. Tetka je tetka, nikada se ne odričite nje. Jedan minister je raspolagao sa koferčetom punim tuđim devizama i bio u blizini Banane. Od muke je propevao “Miljacku“.

 4. Ima li Vulin:
  – Kanadsku vizu sa neogranicenim brojem ulaza i izlaza iz Kanade, ili…
  – Srpski diplomatski pasos kojim bi eventualno mogao da putuje u Kanadu 22 puta u kratkom roku?
  Da li je:
  – pokazao pasos na kojem se vide pecati srpske policije, cuvara nasih granicnih prelaza?
  – prijavio poklon od eur 205,000 poreskim organima Srbije?
  – tetka u Kanadi potvrdila da je Vulinu 22 puta predala sumu od eur 9,000?
  – banka dala izvestaj o novcu koji Vulin stavio na svoj devizni racun?
  – ikada primio kamatu na ulozeni novac na svoj devizni racun?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons