Палмино јагодинско чудо је ископано на коповима Колубаре баш као и оно што је Веља Илић стрпао и даље трпа у његов џеп!

Палмино јагодинско чудо је ископано на коповима Колубаре баш као и оно што је Веља Илић стрпао и даље трпа у његов џеп!

Београд — Драган Марковић Палма је у извештају Комисије за заштиту конкуренције означен као екстрапрофитер на продаји угља из Колубаре и Костолца, преноси Блиц.

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма један је од тројице највећих екстрапрофитера на продаји угља из Колубаре и Костолца, наводи се у извештају Комисије за заштиту конкуренције, који ексклузивно објављује Блиц.

У извештају се наводи да је фирма Палма из Јагодине, која се води на сина најпознатијег јагодинског политичара, годинама куповала угаљ из Костолца и Колубаре по повлашћеним ценама, а онда га продавала грађанима и другим фирмама чак и по три пута већој цени. 

Комисија констатује да је тиме Марковићева фирма стекла екстрапрофит. 

Осим Марковићеве фирме, Комисија за заштиту конкуренције наводи и још две фирме као екстрапрофитере на продаји угља из Колубаре и Костолца – то су Инекс Морава из Гадижиног Хана и Пурда из Сомбора. 

Према наводима Комисије, како преноси “Блиц”, Марковићева фирма продавала је угаљ из Костолца по 224 одсто вишој цени од набавне. 

Драган Марковић Палма каже за “Блиц” да информације које је објавила Комисија за заштиту конкуренције које га оптужују за екстрапрофит – нису тачне. 

“То су глупости. Нити сам привилегован купац, нити сам продавао угаљ по толико вишим ценама. Регуларно смо излазили на тендер који постоји већ четири године. Имамо стовариште, вагу, утоваривач. Испуњавамо све услове”, рекао је Марковић. 

Он додаје да је у 2010. тону угља куповао по 2.200 динара а продавао по 4.800. У 2012. угаљ је куповао по 2.995, а продавао по 5.300 динара. 

“Комисија је од мене тражила податке, али им нисам дао тако да немају папире о мојој фирми”, каже он.

 

Б92, Блиц, Танјуг

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Министарство рударства и енергетике планирало депонију од 6.000 тона арсена у Јадру

Министарство рударства и енергетике планирало депонију од 6.000 тона арсена у Јадру

Министарство рударства и енергетике често се понаша као да управља територијом од више милиона квадратних …

"Путеви Србије", "ЕПС" и "Инфраструктура железница" крше јавне набавке и добијају огромне субвенције, направили штету од око милијарду евра

“Путеви Србије”, “ЕПС” и “Инфраструктура железница” крше јавне набавке и добијају огромне субвенције, направили штету од око милијарду евра

„Путеви Србије”, „Електропривреда Србије” и „Инфраструктура железница” су начинили неправилности у спровођењу тендера и направили …

6 Коментара

  1. Zasto dokumenta o njihovim kriv.delima ne prijavite Tuzilastvu.

  2. Zasto dokumenta o njihovim kriv.delima ne prijavite Tuzilastvu.

  3. И шта сада ,ко ће да их хапси…где су наше паре…

  4. Ne znam da li ova dvojica slučajno liče na mafijaše, ili je mafijaški posao kojim se decenijama bave, i američki filmovi o mafijašima, izmenio njihovo ponašanje i držanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *