Насловна / Србија / Хроника / Параћин: Активисти СНС-а признали да су ЛАГАЛИ О НАПАДУ ОПОЗИЦИЈЕ (видео)
Параћин: Активисти СНС-а признали да су ЛАГАЛИ О НАПАДУ ОПОЗИЦИЈЕ (видео) 1

Параћин: Активисти СНС-а признали да су ЛАГАЛИ О НАПАДУ ОПОЗИЦИЈЕ (видео)

Двојица активиста Српске напредне странке из Параћина, Срђан и Слађан Радовановић, који су пре годину дана пријавили вербални напад „Пауновићевих батинаша“ који су их наводно вређали и нападали, па је једна активисткиња завршила у Хитној, пред судом су променили исказ. Многи српски медији пренели су саопштење СНС о овом „нападу“ а два брата су у међувремену напустила странку јер, како кажу нису добили посао који им је обећан

„Све је било страначки намештено да бисмо подигли странци рејтинг. Саша Николић, Анђелика и ми, мој брат и ја, били смо на штанду у центру и прикупљали потписе за смену Саше Пауновића и расписивање ванредних локалних избора. Дошао је човек и она га је питала да ли хоће да да свој потпис, човек је у шали питао „јел имате сендвич“ а Саша Николић му је бахато одговорио „а што, јел хоћеш да поједеш тај сендвич“ да би му тај човек рекао „а јел нећеш можда ти га поједеш“ и то је све што се догодило. Нико нам није ни претио нити нас вређао“ објашњава Срђан и додаје да је ова ситуација злоупотребљена тако што је СНС медијима доставио саопштење у коме се наводи да су активисти нападнути, да су вређани и вербално малтретирани.

Он даље наводи да је изјаве у којима се тврди да су нападнути њима на потпис донео тадашњи повереник СНС у овом граду, адвокат Небојша Симић.

„У тим изјавама које смо потписали а које нам је Симић донео, писало је оно што се није догодило, да је човек рекао да ће нам сендвиче набити у уста, да нас је фотографисао и да нам је показивао средњи прст. Ми смо то потписали јер су нам они заузврат нудили посао, поштено да кажем. Рекли су нам да ће касније цео случај да заташкају а да ћемо ми заузврат добити посао. Ја и брат немамо ни дан радног стажа, прихватили смо. Још увек нас мајка и отац издржавају, немамо нигде динар. Посао нам је обећао Никола Kрстић, као и Новица Марковић“ кажу браћа.

Они кажу такође „да још нису стигли до куће, када су телевизије објавиле да су нападнути“.

„Ишли смо на јавне радове, Никола Kрстић нас је плаћао кад је хтео, није било редовно. Изгубио сам кола тако што је Kрстић довео човека и рекао „то је мој човек“ и узео ми је кола, динар ми није дао. Доста њих је већ пребегло из СНС јер су прошли као ми. СНС помаже само њиховим пријатељима, а нас остале што јуримо и трчимо и не виде. Ми смо највише јурили и ништа нисмо добили. Бојимо се Милана Илића и да може нешто да нам се деси, али све што смо рекли је истина. Ми смо се ишчланини из СНС – а.“

У саопштењу СНС које су тада пренели и национални медији наводи се да су активисти СНС прикупљали потписе за иницијативу да се распишу ванредних локални избори и смени актуелни председник општине Саша Пауновић, када им је пришао један човек и вређао их речима: „Јел имате сендвиче да вам их ја набијем у д…?“, након чега је ушао у ауто и показао им средњи прст.

„Због оваквог насилничког понашања људи Саше Пауновића, потрешена девојка која је била на штанду у том тренутку због шиканирања које је претрпела затражила је лекарску помоћ, обзиром да има хроничне проблеме са срцем“, наведено је тада у саопштењу СНС.

Ова тема је доспела и у Народни парламент када је народни посланик Александар Марковић жестоко оптужио председника Општине Параћин Сашу Пауновића да „предводи групу криминалаца“ која се налази на власти у том граду.

Радовановићи се плаше одмазде због, како су рекли, истине која је испливала и током интервјуа изражавли су забрниутост речима “знате ли ви ко је Милан Илић” (реч је о бившем поверенику СНС, приватном предузетнику, за кога се верује да је важна карика у новом повереништву СНС-а), али кажу да они нису једниствен случај јер је И другима нуђен посао у замену за лажне исказе, измишљене нападе И хајку против параћинске локалне власти.

Инфоценрала.рс

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Напредњаци неће да кажу зашто их је слика оваца увредила 11

Напредњаци неће да кажу зашто их је слика оваца увредила

Нико од младеновачких напредњака који су се нашли увређени због фотографије оваца на Фејсбуку није …

Илић: Вучић обећавао долазак "краља меса", а имамо најмање свиња у историји 12

Илић: Вучић обећавао долазак „краља меса“, а имамо најмање свиња у историји

Председник Нове Србије Велимир Илић упозорио је данас да је сточни фонд у Србији угрожен …

Један коментар

  1. Hi, hi, hi, sitni pacovi vec poceli da napustaju velicanstvenu barku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *