Пећинци: Где нестаде 500 хектара земље?

0
(0)

ПЕЋИНЦИ – Општинско веће донело је одлуку о формирању Комисије за утврђивање расположивости пољопривредног земљишта, на подручју ове општине.

Према речима Жељка Трбовића, начелника Општинске управе, ова комисија има задатак да утврди због чега око 500 хектара земљишта у државној својини, које се у катастру води као пољопривредно, није обухваћено лицитацијом за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини.

– Претпостављамо да већи део тог земљишта није обардив и да је реч о утринама и пашњацима, који обухватају око 400 хектара, док је око сто хектара обрадиво, али узурпирано. Комисија има задатак да на терену утврди за сваку парцелу да ли је реч о пољопривредном земљишту и уколико јесте, да утврди идентитет оних која га неовлашћено користе, а локална самоуправа је пре десетак дана већ поднела пријаву против Н. Н. особа због неовлашћеног коришћења државног земљишта – каже Трбовић и додаје да ће када комисија заврши посао, бити јасна слика о свакој бразди у државној својини, а имена оних који су без накнаде обрађивали државне парцеле, биће достаљена тужилаштву.

АТАР

ОПШТИНА Пећинци, према катастарској евиденцији, има 7.168 хектара државног земљишта, од тога 1.979 није обрадиво, док 5.189 хектара чини пољопривредно земљиште, у којем су и спорни хектари.

 

С. КОСТИЋ, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јаловином из рудника у власништву Вучићевог тајкуна Богићевића отровали сву обрадиву земљу у долини Корените!

0 (0) Заустављено је истицање рудне јаловине пуне антимона у реку Корениту, у селу Костајник …

Сваки осми хектар у Србији се не обрађује

0 (0) У Србији се не користи око 400.000 хектара, односно 10 одсто укупних обрадивих …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend