Насловна / Србија / Економија / Пољопривредници траже измену уговора са УАЕ!
Пољопривредници траже измену уговора са УАЕ! 1

Пољопривредници траже измену уговора са УАЕ!

НОВИ САД – У данашњем разговору вршиоца функције покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислава Бугарског и пољопривредника из општина Кула и Бачка Паланка затражена је измена уговора са компанијом из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) о закупу државног пољопривредног земљишта и отварање нових преговора о томе.

„Тражимо измену уговора, односно поновно отварање преговора, како би се пољопривредницима у Војводини омогућило да учествују у тржишној утакмици“, изјавио је Бугарски после састанка.

Како је наведено на интернет страници Покрајинске владе, Бугарски је додао да „уколико арапски инвеститор излицитира већу цену закупа од наших пољопривредних произвођача, а не верујем да ће се то десити, то ће онда бити макар тржишна утакмица“.

На састанку је затражено да представници наше земље, који су учествовали у сачињавању уговора о закупу државног пољопривредног земљишта са компанијом из УАЕ, дођу у Нови Сад идуће недеље и да са пољопривредницима размотре тачке тог уговора које они сматрају спорним.

Министарству пољопривреде биће упућен позив да „помогне и омогући“ тај састанак, рекао је Бугарски.

Учесници састанка, одржаног у просторијама Покрајинске владе, не одустају од захтева да услови за закупљивање државног пољопривредног земљишта буду једнаки за све, па и за компанију са капиталом из УАЕ.

Бугарски је рекао да је од пољопривредника из општина Кула и Бачка Паланка поново добио уверавања да су за закуп државног пољопривредног земљишта давали и до 70.000 динара за хектар и додао да „није тачна теза да је довољно 250 евра за закуп хектара обрадивог земљишта“ и да се због тога тржишна и транспарентна утакмица на којој би земљиште било лицитирано.

Пољопривредник из Сивца Радомир Божовић рекао је да произвођачи траже састанак са представницима из Владе Србије јер „желимо да пробамо да договоримо да барем имамо исте услове на лицитацији државног земљишта као инвеститор из УАЕ“.

Бугарски је пољопривредне произвођаче обавестио о исходу састанка, одржаног претходног дана у Београду, са министарком пољопривреде и заштите животне средине Снежаном Богосављевић Бошковић, на којем је захтевао да уговор са инвеститором из УАЕ о закупу државног земљишта на територији Војводине буде измењен.

 

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Након доласка арапских инвеститора, добит Војне установе у Карађорђеву шест пута мања него што је била 11

Након доласка арапских инвеститора, добит Војне установе у Карађорђеву шест пута мања него што је била

Компанија Al Rawafed за коришћење 3.500 хектара државних ораница уплатила је 109.000 евра за 2015. …

Емирати финансирали Тонија Блера 17

Емирати финансирали Тонија Блера

Рад бившег премијера Велике Британије Тонија Блера док је био специјални изасланик Квартета за Блиски …

2 Коментара

  1. Арапи су већ излицитирали већу цифру. Милијарду евра за буџет, чиме ће се финансирати ВЛАСТИ Републичке и Покрајинске (без обзира шта ви мислили), буџетски радници, пензионери, губиташи … И то само до марта 2015, а после …. Кољемо вола зарад шницле. Сваке године и од сваке власти. Треба укинути власт, увести универзалан порез 8 одсто да сваки грађанин плаћа, да просек плата у јавном сектору буде 25 хиљада, као и пензије, док се не исплати дуг. Странке немају права на дотације. Ето, то је програм за нас.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *