Паори корумпираном режиму: „Хоћемо услове као и фирма из УАЕ“

0
(0)

Пољопривредници из Куле и Бачке Паланке траже измену уговора о земљишту са компанијом из УАЕ и нове преговоре, како би и они учествовали у тржишној утакмици.

У данашњем разговору вршиоца функције покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислава Бугарског и пољопривредника из општина Кула и Бачка Паланка затражена је измена уговора са компанијом из Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) о закупу државног пољопривредног земљишта и отварање нових преговора.

„Тражимо измену уговора, односно поновно отварање преговора, како би се пољопривредницима у Војводини омогућило да учествују у тржишној утакмици“”, изјавио је Бугарски после састанка.

Како је наведено на интернет страници Покрајинске владе, Бугарски је додао да ““уколико арапски инвеститор излицитира већу цену закупа од наших пољопривредних произвођача, а не верујем да ће се то десити, то ће онда бити макар тржишна утакмица”“.

На састанку је затражено да представници наше земље, који су учествовали у сачињавању уговора о закупу државног пољопривредног земљишта са компанијом из УАЕ, дођу у Нови Сад идуће недеље и да са пољопривредницима размотре тачке тог уговора које они сматрају спорним.

„Министарству пољопривреде биће упућен позив да “помогне и омогући” тај састанак“, рекао је Бугарски.

Учесници састанка, одржаног у просторијама Покрајинске владе, не одустају од захтева да услови за закупљивање државног пољопривредног земљишта буду једнаки за све, па и за компанију са капиталом из УАЕ.

Бугарски је рекао да је од пољопривредника из општина Кула и Бачка Паланка поново добио уверавања да су за закуп државног пољопривредног земљишта давали и до 70.000 динара за хектар и додао да “није тачна теза да је довољно 250 евра за закуп хектара обрадивог земљишта” и да се због тога тржишна и транспарентна утакмица на којој би земљиште било лицитирано.

Пољопривредник из Сивца Радомир Божовић рекао је да произвођачи траже састанак са представницима из Владе Србије, јер “желе да пробају да се договоре да барем имају исте услове на лицитацији државног земљишта као и инвеститор из УАЕ”.

Бугарски је пољопривредне произвођаче обавестио о исходу састанка, одржаног претходног дана у Београду, са министарком пољопривреде и заштите животне средине Снежаном Богосављевић Бошковић, на којем је захтевао да уговор са инвеститором из УАЕ о закупу државног земљишта на територији Војводине буде измењен.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

УАЕ – „пешчана империја“ која се руши

0 (0) Рубрике светских и регионалних медија пуне текстови о држави Уједињени Арапски Емирати (УАЕ), …

KАKО СЕ УНИШТАВА ПЛОДНА ЗЕМЉА У СРБИЈИ – површински копови – нема рекултивације (видео)

5 (1) KАKО СЕ УНИШТАВА ПЛОДНА ЗЕМЉА У СРБИЈИ – површински копови – нико не …

4 Коментара

  1. Ne može! Jel jasno! Tišina tamo, dolaše Vučićeva braća arapi, a oni su nam poklonili kredit od milijardu dolara.

  2. „Selektor“ je odlučio: „niste licencirani za ovu utakmicu“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend