„Пензије више неће зависити од система, већ од самовоље политичара на власти“

0
(0)

Посланик Народне странке Мирослав Алексић оценио је поводом предложених измена и допуна Закона о пензијском и инвалидском осигурању да висина и исплата пензија више неће зависити од система, већ од личне воље политичара на власти.

Како се у саопштењу наводи Алексић рекао да власт „није у стању да обезбеди новац за пензије“ и да се постојећа формула њихових исплата укида зато што следеће године „власт не би била у стању да испалити пензије по тој формули“.

„Иза бајки о ‘златном добу’ и пензијама ‘већим него икада’ крије се чињеница да је од пензионера отето око 800 милиона евра и да тај новац власт нема намеру да врати. Министар финансија Синиша Мали заборавио је да казе да би, да Закон о привременом умањењу пензија није био на снази, пензионери данас имали 9,2 одсто веће пензије“, рекао је Алексић.

Он је додао и да је однос запослених и пензионера данас 1:1,5 и да та бројка доказује да је повећање запослености у Србији „лаж“ и да је власт упоредо са смањењем пензија задужила Србију за милијарду евра и дуг подигла са 14 на 24 милијарде евра.

Алексић је подсетио на обећања Српске напредне странке која су записана у „Белој књизи“ коју је та странка издала 2011. године.

„Рекли су и записали да ће држава гарантовати исплату пензија и да ће пензије бити реалне и ускладјене са платама и растом цена, а данас раде потпуно супротно“, казао је Алексић.

(извор: београдски – глас.рс)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Преурањено“ је говорити шта ће бити с пензијама

4.2 (5) Фискални савет предлаже да се због пандемије вируса корона пензије у 2021. усклађују …

Пензионеру пресео мораторијум на кредит

4.8 (6) Да ће ванредно стање да направи многе ванредне ситуације, могло се наслутити. У …

5 Коментара

 1. ПЕНЗОСИ ПОКРАДЕНИ, НАРАВНО, КАКАВ И ЧИЈИ ЈЕ ТО КАРАКТЕР, ЋУД И ПРИРОДА?

  Пензионери као да су на пензионерској инфузији, отимају им пензије без мере и никада довољна, а мају их да ће им сутра бити боља но икада. Ово није медицина већ лаж и крађа. Нарав им је таква, а каква, као свима док владају и још:

  ♣ Пензионерима су узели меру. Изгледа да су погрешили, спремају се да им узму поново?
  ♣ Народ служи као база да се власт учи, на њему, демократије.
  ♣ Народ је го и бос. Држава му је наплатила сва потраживања.
  ♣ Политичари су у два табора: један отима, други узима колико му треба.
  ♣ Многи немају краве, али пију ли пију афлатоксине.
  ♣ Дакле, народ није стока. Стока не гласа!
  ♣ Мој вођа се учи на туђим грешкама, али зато своје велича.
  ♣ Није тачно да мој директор нема идеје. Има, ал’ само луде идеје!
  ♣ Када се возите у погрешном возу, све су вам успутне станице погрешне.
  ♣ Он мисли да његово време тек долази. Бојим се да га не прегази!
  ♣ Добио је факултетску диплому по повољној цени, а не гратис!
  ♣ Питам се: докле ће ТВ Бор емитовати стварност, уместо онога што се заиста дешава?
  ♣ Моји руководиоци обикаљају истину како не би је повредили.
  ♣ По свему судећи и ми имамо доњу границу: лактови и колена.
  ♣ Када ми отме пензију дође ми да кукам. Када треба да почне да је враћа дође ми да полудим
  ♣ Изгледа да може да се живи и са овом пензијом. Доказ су гладни пензионери, а живе.
  ♣ Успешно смо савладали “Теорију релативитета”, а сада освајамо “Теорију ријалититета”
  ♣ Стигоше бајколажи о ‘златном добу’ и пензијама ‘већим него икада’ а истина да су пензионери покрадени за око 800 милиона евра изостала је.

 2. Ima i ona, mozes da lazes sve ljude neko vreme, mozes da lazes neke ljude svo vreme, ali ne mozes da lazes sve ljude svo vreme. Tja, sve prolazi, a ovima je vreme definitivno proslo. Histerija je vidljiva, deformacije faca jos vise, svi su izbuljeni, vise crni podocnjaci, svi se spekli, pocrneli, sta je, prpa, gde ce ko?
  Sramotno je gledati vas, najblaze receno, u onoj zgradi koja se samo zove Skupstina, jer tamo obitavaju fekalije pa je primerenije septicka jama, slinite, balavite, vredjate, primitivno, vulgarno, prostacki, gadna smrdljiva maso!
  Nikakvu meru nemate, pomahnitale nakaze!

 3. Ministri i njihovi pretpostavljeni ponašaju se debilasto, možda i jesu? Neka urede promenu penzija po određenim kriterijumima, a ne po dobroj volji pojedinaca iz vlade. Povećanje penzija, kako je sada predloženo, biće pre izbora i nikada više, kao ovih četiri godine, povećanje je 7,53%, a troškovi života otišli iznad 20%. Ta praksa će se nastaviti na štetu penzionera, a toliko im je ΛV zahvalan, do neba?!

 4. Brrr, videh ovu opet nakazu pa pomislih, jadni roditelji, ovo je Bozja kazna!
  Dole ima jedno, a misli da ima ono drugo!?
  Pa, covece, ovo ne zna ni sta je, a kamoli nesto drugo!
  Mutavi mutant – to je rpavi opis ovog nedoradjenog stvorenja.
  Greska u proizvodnji.

 5. Da li misli navedeni ministar finansista da je bogom dan i da penzije deli iz svog uprljanog džepa. On misli da je ukolima i da na svakoj krivini zabašuri predhodnu grešku. Kako je sada „prolupao“ u vezi njegovog samoodređivanje visine penzija, po njegovom dubokom ubrđenju i dosluhu vođe, penzioneri biće pokretačka snaga zemlje. Sledi im zahvalnost, za učinjenog dela, sa najvišeg državnog pijedestala. To što su „bogati“ penzosi, po velikodušnom nahođenju vlasti, neumitno pljačkani četiri godine već je zaboravljeno, a sada idu i dalje, otimaju od bogatih i pomažu siromašne penzionere. Ta pomoć je u visini 1000 dinara, a poklonu se ne gleda u zube. Zbog takvog ljudskog ponašanja delioca penzije, „siromašni“ penzioneri moraju glasati za ovu nakaradnu vlast, jer im daje godišnje 12.000 dinara iznad zagarantovane. Ko koga ovde zajebava, vlasti penzionere ili obrnuto? Penzije su stečena prava radom, a ne milostinjom ministra Đorđevića i njemu sličnih u vlastima. PENZIJE NISU MILOSTINJA, JE*IVETRI!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend