fbpx

Пензионери ПКБ одржали обећање које су дали Вучићу – блокирали су центар Београда! (видео)

5
(3)

Удружење пензионера и бивших радника Пољопривредног комбината „Београд“ (ПКБ) блокирало је данас саобраћај испред Привредног суда у Масариковој улици у Београду.

Тим закључком је ПКБ, до тада 65 одсто у друштвеном и 35 одсто у државном власништву, трансформисан у 100 одсто државни капитал, чиме је радницима по Закону о приватизацији приликом продаје фирме ускраћено право на акције.

Закључак којим је ПКБ пребачен у потпуно државно власништво је, по речима Гемаљевића, потписао тадашњи први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић.

Суткиња Привредног суда Светлана Ђурић је затражила да се по службеној дужности испита веродостојност документа.

Око 3.000 чланова Удружење пензионера и бивших радника протестује више од месец дана блокадом саобраћаја захтевајући исплату накнаде на име акција у вредности од 11 милиона евра.

Крајем прошле године шеф посланичке групе Српске напредне странке, Александар Мартиновић, иницирао је судско поравнање али је касније одбио сваку комуникацију с Удужењем које је тражило пријем код председника Александра Вучића, али је он одбио да их прими.

До сада је одложено пет рочишта, а у поступку је промењено троје судија.

По објашњењу Министарства привреде, ПКБ је приватизован по моделу продаје дела имовине и капитала у власништву Србије и Акционарског фонда у зависним друштвима Еко-лаб, ПКБ Агроекономик.

Имовину тог комбината од око 17.000 хектара пољопривредног земљишта, сточни фонд од око 17.000 грла, механизацију и залихе резервних делова, купила је фирма из Уједињених Арапских емирата „Ал Дахра“ за око 122 милиона евра.

Директор купљеног дела ПКБ је Војин Лазаревић, због кога је 2004. године основан Анкетни одбор у Скупштини Србије да би испитао сумњиве финансијске трансакције и трговање струјом, а председник тог одбора је био Александар Вучић, сада председник Србије.

Србин.инфо

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ЕУ БЛОКИРАЛА ПРЕГОВОРЕ: „У Србији нема владавине права и борбе против криминала“

4.6 (17) Само дан након што је Александар Вучић поручио из Брисела да ће Србија …

У установама социјалне заштите заражено 159 старих, деце, запослених …

5 (1) У Србији је у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *