Петиција против изградње Националног стадиона

5
(13)

Председник Србије Александар Вучић изнео је одлуку о изградњи Националног стадиона, а да грађанима Србије није предочена студија о економској оправданости таквог подухвата – наводи се у саопштењу тима „Kрени-Промени“ и Удружења за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ), који су тим поводом покренули петицију против таквог пројекта и изградње стадиона.

– У тренуцима продубљивања економске кризе, али и имајући у виду стање у здравственом сектору који прати мањак смештајних и здравствених капацитета, стање у образованом систему, изградња оваквог објекта делује неоснована. Изградња стадиона ван Београда око кога би требало да никне ново насеље, делује као још један пројекат у коме се јавни интереси подређују приватним, а постоји озбиљан степен сумње да се заправо ради о пројекту прања новца. По много чему овај пројекат подсећа на Београд на води – истиче се у саопштењу Тима „Kрени-Промени“ и УЗУС-а.

Први корак је, како се наводи, скупљање 10.000 потписа, а други ће бити организовање људи који ће учинити све да спрече изградњу стадиона.

У моментима када није формирана нова Влада, не постоје капацитети извршне власти да доноси дефинитивне одлуке о пројеката од националног значаја. Унапред донета одлука председника Републике је узурпирање уставних овлашћења која му не припадају – закључује се у саопштењу, уз нампомену да се петиција може потписати на следећем линку:

https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/ne-stadionu

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Докле ћете ви Срби да ћутите и трпите ове гологузане из Чипуљића да вас возају као мајмуне?!

5 (11) Глобос осигурање, који је од фебруара у власништву функционера СНС Остоје Мијаиловића, бележи …

ПЉАЧКА СРБИЈЕ НЕ СТАЈЕ! Бивши шеф Ане Брнабић победио на тендеру за расвету у Нишу

5 (5) Посао замене више од 23.500 „обичних“ светиљки ЛЕД светиљкама и брига о јавној …

3 Коментара

  1. drzo nas, uzurpator i tiranin, cupavoga miroslava svetac i pickin dim a na pogled majmun i odrasli i osamostaljeni vukodlak, u kucnom apsu, al takav bi voleo nse stanove i kuce za svoje vernike i sektase a betonski stadioni, logori il torovi su za nas neposlusne, gde ce vukodlak sa uzvisenog mesta, ogrnut dzubetom od runa ovcijega, arlaukati, skicati i kreveljiti se, pre nego sto nas posalje na robski rad ili na respiratore.
    jebeni care, tamo gde nisi utemeljen i gde duvaju jaki vetrovi u blato i govna bacice te.
    drz se bosne, kamenjara i rupa gde ces ziveti u miru sa zmijama i stakorima.

  2. Gradi stadione kada u Srbiji ne bude gladnih, bolesnih i bedni.

  3. Vala baš! Vučkodlak Prvi Picousti kidnapovao čitavu Srbiju, pa kobajagi sve nešto gradi nešto, gradio sebi o glavi! Malo gradi, a mnogo krade. Potpišimo peticiju, ako ne koristi, bar neće ni škoditi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend