Петиција за конституисање прекограничне регије "Санџак" биће послата владама Србије и Црне Горе

Петиција за конституисање прекограничне регије “Санџак” биће послата владама Србије и Црне Горе

Иницијатори петиције за конституисање прекограничне регије Санџак послаће позив владама Србије и Црне Горе за формирање те регије, пишу “Вијести“.

Заим Челебић, један од иницијатора петиције, рекао је за Рожаје фрее пресс да је онлајн петицију потписало неколико хиљада грађана.

“Ако се има у виду да није претходнила никаква активна кампања, у Санџаку постоји изузетно интересовање за пројекат прекограничне регије Санџак по угледу на европске регије“, рекао је Челебић.

Он тврди да би прекогранична регија Санџак допринела стварању повољног пословног амбијента, кроз мешовите индустријске зоне и заједничке пројекте.

Челебић додаје да би се тако створила претпоставка за директне апликације према фондовима ЕУ и тврди да је пројекат прекограничне регије Санџак заснован на европским стандардима.

“Неоспоран је и став ЕУ, која прекограничну сарадњу поставља као примарни задатак за све чланице и кандидате. Неоспорна је и подршка Брисела те уједно и очекивања европске администрације да, без њеног уплитања, овакве пројекте изнесемо на својим плећима. Ових дана ћемо упутити званичну понуду на кључне адресе у Београду и Подгорици и нагласити да тражимо помоћ за реализацију пројекта”, закључио је Челебић.

Наводна прекогранична регија би обухватала оптише Нови Пазар, Тутин, Нова Варош, Прибој, Сјеница, Рожаје, Пријепоље, Пљевља, Бијело поље, Беране и Плав.

Б92

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ухапшен шеф тајне службе БиХ због криминала и корупције

Ухапшен шеф тајне службе БиХ због криминала и корупције

Припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево привели су директора Обавештајно безбедносне агенције Босне и Херцеговине …

СКАНДАЛ У ГРОЦКОЈ! Покушавају да населе мигранте, одборници СНС и СПС одбили послушност режиму (видео)

СКАНДАЛ У ГРОЦКОЈ! Покушавају да населе мигранте, одборници СНС и СПС одбили послушност режиму (видео)

Последња седница грочанске Скупштине је најбољи доказ да је и један одборник довољан да помрси …

2 Коментара

  1. jaoj Boze, samo nam jos to treba!!!

  2. Ovo treba odmah odobriti i nazvati republika sandzak naravno uz blagoslov eu i turske i nekih arapskih zemalja koje ce ovo finansirati i tako dobismo jos jednu drzavu na balkanu.Sledeca je vojvodina po verovatno istom scenariju, a Srbija osta u granicama pasaluka naravno kada joj uzmu presevsku dolinu.Sve ovo ce Dramoser da potpise posle teskih pregovora u briselu, jer naravno on se bori za interese Srbije.E posle svega mogu da ga postave za pasu ili ti vec kako ce ga zvati manje je vazno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *