fbpx
Насловна / Србија / Пинк паразити на грбачи српског буџета!
Пинк паразити на грбачи српског буџета! 1

Пинк паразити на грбачи српског буџета!

Предлогом буџета Републике Србије за 2019. годину издаци за услуге по уговору скоро да су удвостручени и достижу 216 милиона динара, што је више од 1,8 милиона евра. Највећи део је предвиђен за спољне сараднике Авио-службе Владе Србије. Овај податак је тим необичнији јер се на име трошкова за путовања за следећу годину предвиђа издвајање нешто веће од 14 милиона динара, тек нешто мало већи износ од прошлогодишњег (13,76 милиона).

Отуд се намеће логично питање – ако су трошкови за путовања државних функционера предложеним буџетом незнатно повећани, зашто су за око 70 одсто већа издвајања за Владину авио службу?

Вук Јеремић, лидер Нове странке, недавно је тврдио да је БИА купила нови авион без тендера, да га користи готово искључиво Александар Вучић, као и да уместо пилота и кабинског особља Авио-службе Владе Србије, авионом управља посада приватне компаније Ер Пинк.

– Шта је морало да се сакрије, па је набавка овог авиона (ембраер 135БЈ легацџ 600,
серијски број 14501006) постала поверљива набавка за потребе БИА без тендера? Kолико је коштало, да ли је било провизије и зашто приватна посада управља државним авионом када лети Александар Вучић – поставио је јавно питање бивши шеф дипломатије.

Њему је тада одговорила саветница за медије председника Републике тврдњом да је нови члан флоте у власништву Владе Србије.

– И као такав на располагању је министрима и председнику државе, када добије одобрење Владе, то јест када авион није заузет – рекла је Сузана Васиљевић за „Данас“.

Ангажман посаде Ер Пинка званично нигде није евидентиран, па се тврдња Вука Јеремића у вези са овим није могла проверити. Влада Србије сада располаже са три авиона: ембраер 650, фалкон 50, лир џет 31А, а стручну обуку ваздухопловног особља за сва три авиона обавља компанија из Њујорка Флигхт Сафетџ.

План јавних набавки за следећу годину још није објављен на сајту Авио-службе владе, наводи сајт „Пиштаљка“, па се не може са сигурношћу тврдити на име којих услуга ће расходи бити удвостручени.

Николићево „пропадање“
Инцидент од пре три године скренуо је пажњу јавности у каквом су лошем стању службени авиони Владе Србије. Авион фалкон 50, у коме је био председник Томислав Николић са пратњом, враћен са пола пута због квара на мотору. Николић је ишао у Ватикан, на састанак са папом Фрањом, када је негде изнад Јадрана, са 10.000 метара летелица почела да пропада.

Ј. Арсеновић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Сточари још чекају субвенције за 2018. 11

Сточари још чекају субвенције за 2018.

Иако су одавно предали захтеве за ову годину, део сточара у Србији још чека исплату …

Држава за четири године Пинку одложила плаћање 1,52 милијарде динара пореског дуга 12

Држава за четири године Пинку одложила плаћање 1,52 милијарде динара пореског дуга

Држава је телевизији Пинк за четири године одложила плаћање преко 1,52 милијарде динара пореског дуга, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *