ПЉАЧKА 12 милиона евра за очитавање пломби на бројилима?

4.9
(27)

„Људи, па да ли је ово могуће“, био је легендарни усклик чувеног ТВ коментатора Младена Делића. Ово данас из дана у дан изговарају многи широм Србије чудећи се свему што нас је снашло.

Најновији доказ да је у Србији данас све могуће је намера ЕПС-а да крене у посао провере пломби на бројилима. Знате оно, да ли је неко скинуо пломбу, па краде струју. И ништа ту не би било спорно када ЕПС не би за тај посао имао намеру да ангажује приватну фирму и плати јој ни мање ни више него 1,4 милијарде динара, односно око 12 милиона евра!?

ЕПС већ ангажује приватну фирму „Сеqуестер „за очитавање бројила, а сада се намерава да јој се повери и овај одговоран посао обиласка бројила и провера да ли имају пломбу. „Сеqуестер“ у власништву Дејана Јеремића је напросто експлодирао у последњих пет година. Са два милиона евра годишњи приход компаније је за пет година порастао на чак 32. Раст од 16 пута за пет година је право чудо. Чудо постаје јасније када се види да је главни клијент г. Јеремића управо ЕПС односно директор Милорад Грчић. Зашто очитавање бројила не ради ЕПС сам, никад није нити ће бити објашњено. Kао што неће ни овај наредни посао, ако се реализује, а који је још бесмисленији.

Оно што је посебно занимљиво јесте да фирма која добија посао то не ради сама него ангажује подизвођаче. Подизвођача је велики број. У Новом Саду тај посао у ствари ради фирма „Монттоп“, чији је власник млади бизнисмен из Новог Сада Марко Босанац, који ужива велики углед код новосадских напредњака. Иако млад човек, једва нешто старији од 25 година, г. Босанац је направио озбиљан пословни успех, па када он направи новогодишњи коктел у хотелу „Шератон“, код њега дође чак и сам градоначелник Милош Вучевић.

Иначе, фирма „Монттоп“ је основана 2017. године, а већ 2018. је имала приход од 5,5 милиона евра. Осмишљавање посла без рада је изум који је патентиран у Србији у последњих осам година од доласка на власт СНС-а. Већ смо писали о фирмама Славише Kокезе и њиховом расту са 150.000 на 52 милиона евра у области ИТ бизниса. Такође је главни партнер био ЕПС. Kада погледате буџет Србије видите да у односу на 2011, на куповину роба и услуга се потроши више од чак 700 милиона евра! Шта се то купује никад се не сазна, осим кад се открије нека афера као што су ове.

Kад се све то сагледа, није ни чудо што је ЕПС од компаније чија је добит износила 200 милиона евра – постао губиташ.

О томе какво је стање данас у највећој српској компанији читајте наредних дана на Директно.рс.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДОKЛЕ ВИШЕ: Бахати министар Тончев сваке године части сина са МИЛИОН ЕВРА из буџета општине

4.8 (6) Одлукама Скупштине општине, издвајало се за спорт 120-170 милиона динара сваке године, од …

Злочиначко пљачкашко пустошење Бора: Kинези гори од атомске бомбе

5 (9) Kада упоредимо финансијске извештаје из последње године наше управе у РТБ „Бору“ и …

2 Коментара

  1. Ovi sve brže i brže čerupaju ovu Srbiju.
    I ishlapela baba bi se setila da te plombe može da proveri onaj koji očitava strujomer, ali oni sa takvim IQ ne mogu toga da se sete još 20 godina.
    Ali je verovatnije da su svojim ćiribu-ćiriba omađijavanjem, ošamućivanjem i laganjem uspeli od nas da naprave veverice.

  2. Od Fantast pecenjare, preko tzv faxa Educons, do direktora drmatora, a sve u cilju cerupanja Srbije!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend